BlogzineRiportok

First Monday: network reloaded (tudósítás)

Tegnap este a Nemzeti Múzeum melletti Bródy House-ban éledt újra egy remek kezdeményezés a HVCA és az EEF közös szervezésében. Íme rövid beszámolónk.

Az első hasonló eseményt, a First Tuesdayt a dotkom lufi előtt 1998-ban szervezték Londonban. Már ennek is az volt a lényege, hogy a startupokat és a befektetőket havonta, rendszeresen, igazán kötetlen formában hozza össze.

Hasonló eseményeket a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME, azaz ismertebb angol rövidítéssel HVCA) is szervezett korábban.

A szakma ismert „nagy öregje” Záboji Péter és az European Entrepreneurship Foundation (EEF) most a HVCA hathatós segítségével, nagy sikerrel élesztette újjá a klassz eseményt.

Mi is jelen voltunk, és jelentjük: nagyon jól éreztük magunkat.

A helyszín egyik terme

Nem csak a vörösbor és a rosé segített, hanem az is, hogy nem kevesebb, mint 56 résztvevővel tudtunk órákon át, kötetlenül „netwörkölni”.

A konferenciák erre kevéssé alkalmasak, vagy mert túl drágák és unalmasak, vagy mert éppen túl érdekesek, és csak 15-20 perc marad a lényegi részre, a személyes ismeretségek kötésére.

Itt azonban ez nem volt akadály, Záboji úr rövid, frappáns, 5 perces beszéde szakította csak meg a 18.30-tól kb. éjfélig tartó maratoni, kötetlen ismerkedést, partizást. Ráadásul az EEF vezetője sokat segített mindenkinek:  személyesen is bemutatta a befektetőknek az ígéretes cégek képviselőjét.

Így kell ezt csinálni, gratula!

:)

Már a lépcsőház is pazar, de a party termek enteriőrje sem semmi

Aki nem jött volna el, az jöhet még: mint az esemény neve is mutatja, minden hónap első hétfőjén a Bródy Házban lesz megtartva a rendezvény, a kellemes és felettébb elegáns, belvárosi helyszínen.

És nagy vonalakban néhány fontosabb résztvevő listája az 56 fő közül:

a befektetői oldal:

*A HVCA vezetése

* DBH Investment

* Finext

* Mid Europa,

* Central Europe Trust

* Primus Capital

a „másik” oldal

Kitchen Budapest

Prezi

Kirowski

Kuponvilág

BFO

ESSCA

Demola,

EEF kurzus hallgatók, immár friss cégek alapítóiként

Műszaki Egyetem, Hallgatói Innovációs Központ

és persze az Insiderblog.hu csapata :)

Megosztás