BlogzineHazai pályaKutatásMobiltech

Jön a 4. Innovációs TechShow (június 6., Akvárium)

Kiválasztották a kiállításon bemutatkozó 21 legígéretesebb hazai digitális fejlesztést. A bokszoló robotoktól az országimázs-javító képeslapküldő alkalmazásig lesz számos érdekesség az Innovációs TechShow-n.

Virtuális személyi edző, egérút-kereső, digitális molekulajelölő, ultra-energiatakarékos gépjármű, last minute színházjegy kereső alkalmazás – többek között ezek a hazai fejlesztések mutatkoznak be június 6-án, a negyedik alkalommal megrendezett Innovációs TechShow-n.

A teljes kiállítói lista ITT érhető el.

A találmányokat szakmai zsűri válogatta több mint 40 jelentkező közül. Az idei TechShow „sztárelőadói“ Gigi Wang, az MIT/Stanford innovációs laborjának igazgatósági tagja, valamint Mark Iwanowski, kockázati tőkés, az Oracle egykori elnökhelyettese lesznek. A rendezvény fővédnöke Martonyi János külügyminiszter.

 

21 csúcs-innováció Magyarországról

Életkép a tavalyi Innovációs TechShow-ról. Idén médiatámogatóként, az InsiderBlog.hu is jelen lesz!

 

 Június 6-án a budapesti Akváriumban megrendezett Innovációs TechShow-n összesen 21 startup és KKV vállalkozás mutatja be a kézzelfogható, kipróbálható újdonságokat. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) által szervezett egésznapos rendezvény célja a magyarországi info-kommunikációs iparág legújabb eredményeinek bemutatása a szakmai közönség, a potenciális befektetők, és az érdeklődő nagyközönség előtt. A szervezet által kiírt nyílt országos pályázatra több mint 40 startup és KKV vállalkozás jelentkezett, ezek közül választotta ki a befektetőkből, sikeres fejlesztőkből, innovációs szakpolitikusokból álló szakmai zsűri a legjobb kezdeményezéseket.

 

Döntéshozók a Szilícium-völgyből és a Külügyminisztériumból

 

Az Innovációs TechShow-n több, nemzetközi piacokon sikeres befektető és fejlesztő is részt vesz. Gigi Wang, az MIT/Stanford Venture Lab igazgatósági tagja a kultúra és az innováció kapcsolatáról, míg Mark Iwanowski, az Oracle egykori elnökhelyettese és jelenlegi kockázati tőkebefektető startup-trendekről tart előadást. Az idei Innovációs TechShow kormányzati védnökei Dr. Martonyi János külügyminiszter és Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. A Külügyminiszter az MMKlaszternak írt levelében kiemelte, hogy nagy jelentőséget tulajdonít az MMKlaszter kezdeményezésének és örömmel vállalja a védnökséget, mivel „a kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények jelentik a tudásalapú társadalmak kitörési lehetőségét, a gazdasági-társadalmi fejlődés motorját”.

 

A külföldi előadók mellett szintén újdonság idén, hogy a kiállítók mellett hangsúlyos szereplői a TechShow-nak a legeredményesebb hazai startup inkubációs programok és egyetemi technológiai transzfer irodák is, akik módszertanuk erősségeit, sikertörténeteiket mutatják be a közönségnek. Megjelenésük azt mutatja, hogy Magyarországon tovább fejlődik, erősödik az innovációs ökoszisztéma, egyre gördülékenyebb a sok ötlet közül a jó ötlet felkarolása, működő vállalkozássá konvertálása“ – mondta Pukler Gábor, a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója.

 

Megosztás