Blogzine

Vigyázat, álpályázat!

Az NFÜ szerint megtévesztő a Net-Tender Kft. pályázati felhívása

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megtévesztőnek tartja a Net-Tender Kft. által hirdetett, ingyenes számítógépek beszerzésének lehetőségére vonatkozó pályázati felhívást, ami a http://uniospalyazat.eu/aktualis-palyazatok.html oldalon érhető el az interneten. Az NFÜ leszögezi, hogy sem a honlaphoz, sem annak tartalmához nincs köze.

A cég uniós pályázatok 2013 című, fenti címen elérhető honlapján 6.500 forintos adminisztrációs hozzájárulási díjat kér a pályázóktól az ingyenes számítógépek beszerzésére vonatkozó felhívásában. Az uniós pályázatokat kezelő magyar intézményrendszer a benyújtott pályázatok vonatkozásában elbírálási költséget sosem számol fel.

 

Az NFÜ-nek sem az uniós pályázatok 2013 című oldalhoz, sem a pályázati kiíráshoz nincs köze, annak elnevezése és tartalma negatívan befolyásolja az uniós pénzek elosztásáért felelős intézményrendszerről kialakult képet.  A megtévesztő pályázati felhívással összefüggésben, amennyiben az szükséges, az NFÜ megteszi a jogi lépéseket.

Az NFÜ továbbra is várja a www.anti-lop.hu oldalon az uniós támogatásokkal kapcsolatban a lakosság tudomására jutott visszaélések vagy törvénytelenségek bejelentését.

 

Megosztás