Blogzine

Startupper lányok, hölgyek figyelem!

Fiatal startupper hölgyeket is várnak: újra Női Kiválósági Díjat hirdetett a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara.  A zsűri a „bizonyos pluszt” kutatja, legyen az innovatív gondolkodás, dinamizmus, kitartás, felkészültség vagy épp magabiztosság. A jelöléseket 2013. október 1-ig várják. Blogunk az esemény médiapartnere.

Negyedik alkalommal hirdeti meg Női Kiválósági Díját a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara, ezúttal Eredményes Női Vállalkozók alcímmel. Olyan sikeres vállalkozónőket keresnek, akik példaképek lehetnek mások számára. A zsűri a siker kulcsát jelentő „bizonyos pluszt” kutatja, legyen az innovatív gondolkodás, dinamizmus, kitartás, felkészültség vagy épp magabiztosság. A jelöléseket 2013. október 1-ig várják minden olyan eredményes női vállalkozóra, akik méltóak lehetnek a díjra. Nincs megkötés, bármilyen területen elért vállalkozói siker alapján érdemes jelölni és bárki állíthat jelöltet.

 

Heal Edina, a zsűri elnöke (képünkön) elmondta: „A Női Kiválóság Díj nem „karrier-díj”, hanem elismernivaló, követendő emberi, női értékek, magatartásformák, életstílus, életvezetés komplex értékelése.”

heal-edina2

 

„2010 óta több mint 150 hölgyet jelöltek az AmCham Női Kiválósági Díjra munkatársak, barátok, mert életüket, teljesítményüket elismerésre méltónak gondolták. Az idén, reményeink szerint ez a szám növekedni fog, és még több inspiráló történetet ismerhetünk meg” –  mondta Mayer Zsolt, a zsűri tagja, a Mars Magyarország munkatársa, a rendezvény egyik  fő támogatójának képviselője.

 

A Díj ötletét 2010-ben a hongkongi AmCham és az ottani Morgan Stanley hasonló közös programja adta. Fogarasi Norbert, a budapesti Morgan Stanley iroda vezetője elmondta: „A fő különbség a magyar és a hongkongi program között az, hogy mi nem pusztán az üzleti sikerekre fektetünk hangsúlyt, hanem a teljes embert, életutat és harmóniát díjazzuk.”

 

A Díjra 2013. október 1-ig lehet hölgyeket jelölni. További információért kérjük, látogasson el a www.noikivalosag.hu címre.

 

AMC_GEN_004 AMCham-A4-HU_portfolios

 

A győztest 2013. november 13-án délután, a Hetedik AmCham Esélyegyenlőségi Konferenciát követően hirdeti ki a zsűri a Budapest Marriott szállóban.

 

Az AmCham-ről:

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) egy kormányzattól és politikától független civil szervezet, amely közel 400 tagvállalat érdekeit képviseli immár 24 éve. Az AmCham célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint hogy hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához. A Kamara tevékenységének három fő pillére: a csoportos érdekképviselet, rendezvények szervezése és a szolgáltatások. Az érdekképviselet szakmai hátterét az AmCham-en belül működő 14 szakbizottság adja, többek között adó, egészségügy, informatikai, HR, munkaerőpiac és oktatás, törvényhozás és felelős vállalatirányítás témában. A vállalatok szakértői a bizottsági fórumokon közös állásfoglalásokat, tanulmányokat dolgoznak ki, amelyeket a Kamara átnyújt a törvényalkotóknak vagy a kormányzatnak.

Ennek az átfogó, csoportos érdekképviseletnek része az esélyegyenlőség fontosságának napirenden tartása is. A témát a kamarai tagvállalatok is kiemelten kezelik, mivel a 23 országot képviselő tagság többségénél a globális CSR tevékenység egyik sarkköve, sőt, azon túlmutató programja, a vállalatirányítás elidegeníthetetlen része az egyenlő munkavállalási feltételek megteremtése.

További információk a www.amcham.hu/kivalosag címen.

Megosztás