Blogzine

Már pörög a Pioneers!

A Design Terminal-nak, a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványnak köszönhetően 12 ígéretes magyar vállalkozás mutatkozhatott be a bécsi közönségnek

Idén második alkalommal rendezte meg a Bécsi Magyar Nagykövetség a „Budapest-Vienna Interurban 2.0” konferenciát és kiállítást. A rendezvény célja, hogy évről-évre összehozza az ezen a területen tevékeny magyar és osztrák, budapesti és bécsi fejlesztőket, start-upokat, befektetőket, véleményvezéreket, önkormányzatokat, hogy kötetlenül bemutatkozhassanak egymásnak és hosszú távú üzleti együttműködéseket alakítsanak ki.
„Mára egyértelművé vált, hogy a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó törekvéseket a városokra is ki kell terjeszteni. Az intelligens városi fejlesztésekre egyre nagyobb igény mutatkozik, a piac dinamikusan bővül. Ennek szellemében a konferencia idén azokra a fejlesztésekre fókuszált, amelyek javítják az életminőségünket, megkönnyítik a mindennapjainkat, elősegítik, hogy életterünk tisztább és rendezettebb legyen – ráadásul költséghatékonyak.” – mondta Mautner Márk a Bécsi Magyar Nagykövetség vezető külgazdasági attaséja.
A rendezvény partnereinek, a Design Terminal-nak, a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványnak köszönhetően 12 ígéretes magyar vállalkozás mutatkozhatott be a bécsi közönségnek, közülük 5 start-up egy erre az alkalomra felkért osztrák-magyar szakmai zsűri előtt mutatta be üzleti elképzeléseit.
A zsűri által legjobbnak értékelt csapat, a Route4U díja egyéni konzultációs lehetőség a szakemberekkel.
A kiállítók és bemutatkozó vállalkozások közül talán érdemes kiemelni a:
– FUTI-platformot, amely a napenergiát és a környezetében lévő kisfrekvenciás rezgéseket képes elektromos árammá alakítani mindezt újrahasznosított műanyagból készült térburkoló elemekbe integrálva.

– vagy a Route4U-t, amely egy navigációs platform az akadálymentes közlekedéshez.

A szervezők remélik, hogy az idei, rekord számú érdeklődő után jövőre még többen vesznek majd részt a konferencián és alakítják a két főváros, Bécs és Budapest jövőjét.

 

pio2016-123

Megosztás