Blogzine

Elindult a Tungsram globális karrieroldala

Huszonkét ország sales, pénzügyi, marketing és mérnöki pozíciói közül is válogathatnak az álláskeresők a Tungsram új, globális karrieroldalán. Jelenleg spanyolul, norvégül, finnül, dánul és franciául beszélő kollégákra, de gyakornokokra is szükség van a 123 éves, éppen megújuló innovatív vállalatnál.


Február 1-től elérhető a Tungsram csoport globális karrieroldala a career.tungsram.com címen. A webes felületen nem csak az öt magyarországi gyár által meghirdetett pozíciók, gyakornoki helyek, hanem 22 ország külföldi álláslehetőségei között is böngészhetnek az érdeklődők. Beadhatják jelentkezésüket azok is, akik az aktuális kínálatban nem találnak maguknak tökéletesen megfelelő munkakört, de szeretnének a Tungsramnál dolgozni. Amint megnyílik olyan pozíció, ami érdekes lehet számukra, a vállalat HR-szakemberei felveszik velük a kapcsolatot.


Az 1896-ban alapított Tungsram márkanév 2018 áprilisában tért vissza a világpiacra, miután a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek. A külföldi egységek csatlakozása a Tungsram csoporthoz 2018 novemberében fejeződött be, és létrejött egy 22 országban 23 leányvállalattal, magyarországi központtal működő világcég. A vállalat jelenleg több mint 4000 embert foglalkoztat, termékeit pedig 100 nemzetközi piacon értékesíti, és a tervek szerint nem csak folytatja eddigi innovatív tevékenységét a világítástechnika területén, hanem ki is bővíti azt.


“Rendkívül izgalmas ez az időszak, hiszen éppen egy 123 éves múlttal rendelkező legendás cég születik újjá, amelynek célja, hogy a hagyomány mellett az innovációra építve feliratkozzon a negyedik ipari forradalom nyertesei közé. A jelenlegi és a leendő munkatársainktól is várjuk az újító ötleteket a belső működés bármely területén, nyitottak vagyunk az új nézőpontokra akár saját karrierjükről, akár a vállalati folyamatokról van szó. Ugyanakkor mi is számtalan lehetőséget kínálunk számukra” – mondta Bárány Katalin, a Tungsram globális HR igazgatója.


Több mint 50 szakembert keresnek jelenleg például mérnöki, marketing és pénzügyi területre, külföldi sales pozíciókba, de spanyolul, norvégül, finnül, dánul és franciául beszélő kollégákra is szükség van a budapesti ügyfélszolgálatra. Az új karrieroldal kulcsszó alapú, regionális keresési lehetőséget is biztosít, de megtalálhatók rajta a gyakornoki helyek betöltésével kapcsolatos információk és a HR osztály összes olyan munkatársa, akivel az állásra pályázók a kiválasztási folyamat során találkozhatnak.


Az oldalon rövid videók is elérhetők, amelyekben régi és új munkatársak mesélnek arról, hogy miért szeretnek a Tungsramnál dolgozni, és a gyárak működésébe is betekinthet az érdeklődő.
“Az a célunk, hogy megszerezzük és hosszú távon is megtartsuk a legjobb szakembereket, és ahogy a múltban, úgy a jövőben is egyre több családnál legyen generációkon átívelő hagyomány ‘tungsramosnak’ lenni. Éppen ezért maximálisan figyelembe vesszük az egyéni élethelyzeteket és a karrierépítéssel kapcsolatos terveket. Támogatjuk a vállalaton belüli mozgást nem csak a különböző területek, hanem országok között is. Senkit nem korlátozunk abban, hogy megvalósítsa karrierálmait” – hívta fel a figyelmet Erős Zita, a Tungsram karrieroldalának projektfelelőse.

A Tungsramnál – természetesen munkakörtől függően – lehetőség van a vezetővel való egyeztetés után otthoni munkavégzésre, a szülés után visszatérő kismamák számára pedig részmunkaidős állásokat is kínálnak. A gyakornoki státuszra pályázó diákok is megválaszthatják, hogy hallgatói jogviszonyban vagy munkavállalói szerződéssel szeretnének csatlakozni a csapathoz.
Emellett a Tungsram kiemelt figyelmet fordít a munkatársak egészségmegőrzésére és a betegségmegelőzésre. Az újpesti, Váci úti központban és a nagykanizsai telephelyen saját sportlétesítményeket működtetnek, és rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek a kollégák. Az elmúlt időszakban számos sporteseményt, kirándulást, gyümölcsosztást, mentálhigiénés elődást szerveztek a gyárak dolgozóinak. Többek között Pál Feri atya is tartott előadást, de Kovács András Péter humorista is szórakoztatta már a munkatársakat, és terápiás kutya is bejáratos a vállalathoz.

A Tungsram egyébiránt 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja és 100 nemzetközi piacon értékesíti. A legjobb minőséget előállító, öt magyarországi gyárra és a velük együttműködő, 1600 beszállítóra és partnerre épülő, termelékeny ellátási lánc kiemelkedő előnyt jelent napjaink piaci versenyében. A világpiacon prémium kategóriájú, európai márkaként van jelen a Tungsram, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, valamint folytatja és kibővíti eddigi tevékenységét a világítástechnikán belül és azon kívül is.

Megosztás