Blogzine

A Parkl forradalmasítja a parkolást az irodaházakban is – beszélgetés Somogyi Zsolttal

Idén a Parkl Business lett az Év PropTech Megoldása a Real Estate Awards-on. A szolgáltatás még tavaly vált elérhetővé a kkv-k és a nagyvállalatok számára, sőt, egyre több irodaházban is működik már a rendszer. A járvány csak felerősítette a digitális megoldások iránti igényeket. A tapasztalatokról és a jövőről beszélgettünk Somogyi Zsolttal, a Parkl Digital Technologies Kft. alapító-tulajdonosával.

– A parkolás a nagyvárosokban szinte már krónikus problémává nőtte ki magát. A túlzsúfoltság és a szabad parkolók keresése rengeteg időt, energiát emészt fel, a járvány idején az ingyenes parkolás hatására ez csak fokozódott. E tekintetben mit kínál a Parkl és hogyan működik a gyakorlatban?

– Már a kezdetekkor az volt a missziónk, hogy ezekre a problémákra megoldást találjunk, vagy legalábbis mindent megtegyünk azért, hogy megkönnyítsük az autósok életét, így az elmúlt négy év alatt a szolgáltatásaink köre kiszélesedett. Azonban a járvány okozta helyzet hatására ez még jobban felértékelődött bennünk is, vagyis az, hogy átgondoljuk, mi volt az eredeti koncepciónk.

Ez pedig az, hogy az autósoknak könnyebbé tegyük a parkolóhely keresést és megnyissunk előttük Budapesten számtalan parkolóházat, mélygarázst és egyéb zárt téri parkolási lehetőséget, ami által nem terheljük tovább a közterületeket. Az applikációnk fejlesztésével a célunk az volt, hogy a parkolási folyamatot digitalizáljuk és a sorompónyitást, fizetést, bérletvásárlást és minden egyéb folyamatot a telefonunkról lehessen kezelni, érintésmentesen.

– Most azért ismét visszaállt a parkolás régi rendszere. Az ingyenes időszak után talán valamivel csökkent az utcán parkolók száma, de a zsúfolt utcák nem fognak eltűnni.

– Emiatt is fontosnak tartottuk, hogy ezen autósok igényeit és lehetőségeit is megkönnyítsük, így az applikációnkkal most már nem csak a parkolóházakban lehet érintésmentesen parkolni, hanem közterületen is két kattintással indíthatjuk el a parkolásunkat, anélkül, hogy zónakódra kéne vadásznunk, vagy aprópénzt kéne dobálnunk az automatába. A víziónk az, hogy Magyarország első számú autós mobilapplikációja legyünk, így attól sem riadtunk vissza, hogy – az elektromos autózás gyorsan növekvő népszerűsége miatt – elektromos töltők üzemeltetésébe vágjuk a fejszénket.

A teljes cikk itt olvasható.

Megosztás