Hazai pálya

Újraindul az Üzleti Angyal Klub!

2007-10. között az Innostart színeiben egy igen magas színvonalú esemény volt az Üzleti Angyal Klub. Akkor Pakucs János vezette az Innostartot és Makra Zsolt, azóta már nagybefektető barátom szervezte a rendezvényeket, ahol 5-6 startup mutatkozott be. Ősz elején gondoltunk egy nagyot és a 2 éve szünetelő programot újraindítjuk, a SUU színeiben, a KoWerk támogatásával.

Weiszbart Zsolt, seed-befektető és Makra Zsolt, az egykori Innostart-os seed szaki, immár nagybefektető – egy tavalyi workshopon

Makra Zsolttal szeptemberben beszélgettünk és arra gondoltunk, hogy annak idején mégis jó volt a zártkörű klubokban startup-okat bemutatni. Akkor Zsolt szervező volt, én pedig egy korábbi cégemet mentem bemutatni. Ott ismerkedtünk meg. A közönség 30-40 fő között mozgott, de ott voltak az azóta Jeremie-s tőkealapokat gründoló, mára híressé vált hazai befektetők: például Bruckner Zoltán, Halász Iván vagy éppen Alpek István és a többiek.

A cél a mostani újraindulásnál igen egyszerű lesz: bemutatni azokat a startup-okat, amelyek a Startup Underground színeiben az elmúlt félévben elkezdtek befektetőt keresni. Sokuknál ugyanis azt érzem, hogy nem a többszáz milliós kockázati tőke, hanem egy igazán lelkes és a csapatban hívő mentor, vagy egy pár milliónyi tőkét megkockáztató angyal befektető adná meg a sikeres kezdő lökést. Sok startup-nál tapasztalom, hogy a kockázati tőkések is nyitottabbak lennének, ha co-investing-ben egy már a cégben bennlévő angyallal közösen fektethetnének be. Manapság egyre sűrűbben tapasztalom ezt a „többesben” történő befektetési igényt, amely szerintem a hazai befektetési piacot jó irányba fogja tolni.

Tehát adott volt a jól megfogalmazható cél. Adott volt a helyszín, amely a DBH KoWerk nevű közösségi tere. És adott volt a korábbi legendás sorozat. Elég egyszerűnek tűnik a feladat tehát: folytatni kell az előző sorozatot.

Az újraindítás hasonló lesz: válogatott projektek, és persze zártkörű startup bemutató – hiszen itt nem a közösségi megmérettetés a cél, hanem az, hogy a projekt közelebbi kapcsolatot alakíthasson ki azzal a befektetői körrel, amely privátabb, és itthon jobban kerüli a nyilvánosságot. De létezik, hiszen manapság egyre többen vannak, akik magán emberként megjelennek seed-projektekben.

Az első klubest jövő héten lesz, és vizuáltechnikai, biotechnológiai, dohányzásmentes eszközt készítő startup-ot, valamint egy intelligens érzékelő rendszert és egy megújjuló energia projektet mutatunk be. Az est exkluzív vendége lesz Mark White, a Prezi.com befektetése mellett a Tesla, vagy a Hotmail alapításakor jelenlévő híres, Szilícium völgyi ügyvéd. Őt a közösség számára egy immár nyitott, és publikus meetup-on is szeretnénk bemutatni. Ez utóbbi meetup ideje: október 8. 19 óra és a Greenpointban lesz (Budapest VII. ker. )

Drukkoljatok, hogy meginduljon (vagy folytatódjon) a kapcsolat a startup-ok és az üzleti angyalok között!

ÉS ÉRDEKESSÉGNEK ITT LÁTHATJÁTOK AZ ÜZLETI ANGYAL KLUB FRISSÍTETT RÉGI / ÚJ HONLAPJÁT:

www.uzletiangyal.net

 

 

 

 

Megosztás