Blogzine

7 tipp a legjobb kerti grill kiválasztásához

A napocska egyre többször bújik ki a felhők mögül, és a tavaszt már mindenki nagyon várja. Egyre több időt szeretnénk kint tölteni a szabadban. Mit kellhet a kertbe egy medencén, teraszon és a nyugágyakon kívül? Esteleg valami finomságot készítenénk, hogy körüllengjen pl. grillezett húsok, zöldségek és kolbászok illata? Még nincs kerti grillezője? Itt az ideje, hogy ezen változtassunk. Tanácsot adunk, hogyan válasszon ilyen grillt a kertjébe.
A grillezés az utóbbi időben sok kert, terasz és erkély szerves részévé vált. Hogy is lehetne másképp? A tavaszhoz, nyárhoz egyszerűen hozzátartozik, hogy leüljünk egy tányér finomsággal és egy jó itallal.

Mi minden számít a kerti grill kiválasztásakor?
Úgy tűnhet, hogy csak besétálsz egy üzletbe, és néhány perc múlva kisétálsz egy dobozzal a kezedben. De a választék széles, és lehetséges, hogy csalódottan távozol, mert egyszerűen nem tudtál dönteni. Mit kell átgondolnod, mielőtt egyáltalán elmész a boltba?

Először válassz a grill használatával kapcsolatos kérdésekre
– Milyen gyakran és hány ember számára fogsz grillezni?- Hol fogja használni a grillt?- Nem zavar a nyílt láng vagy a gáz- és propán-butánpalackok kezelése?- Mennyit vagy hajlandó befektetni egy grillbe?- Mi számít neked a grillezésnél? Az ételek ízéről vagy az egészséges elkészítésről van szó?-

Milyen típusú grillsütőt szeretnél?
Már több lehetőségünk van, mint hogy vagy tűzön grillezünk, vagy faszén tüzelésű grillsütőt veszünk. A kínálat ma már sokkal szélesebb és csábítóbb. Választhatsz tűzrakóhely, gázgrill, elektromos grill (lakásban vagy teraszon használható), faszenes grill vagy lávagrill között. A pelletgrillek újdonságnak számítanak. Ezek azonban már elég drágák.

Gázgrill Fontos az íz és az egészséges főzés? Az első számú választásnak a gázgrill lehet. Könnyen használható, szabályozható a hőmérséklet, és az ételkészítés viszonylag gyors. Faszén grill Egy klasszikus, amely soha nem okoz csalódást. Csak éppen az egészségtudatos ételek kedvelői nem igazán szeretik. A zsír a parázsra csöpög, és a grill füstöl. Előnye az alacsonyabb beszerzési költség, a könnyű használat és az ételek különleges íze. Ráadásul nem kell gázpalackokkal bánnia; a faszén vagy a grillbrikett is elegendő. Kerti tűzrakó Nem tudsz betelni a pislákoló lángokkal? Szeretnél húst vagy kolbászt sütni a hagyományos módon, nyársra szúrva? Nézz körül egy kerti tűzrakóhelyek kínálatában. Magaddal viheted bárhova, minden kertben elfér. Lava gázgrill Szeretnéd élvezni a grillezett húsok összetéveszthetetlen ízét, de nem szeretnél kilépni a komfortzónádból? Miért álljunk állandóan a grill fölött, és figyeljük, hogy valami ne égjen meg? Fontold meg egy lávagrill vásárlását. Nagy előnye az állandó hőmérséklet és a lávakövek öntisztító tulajdonsága.

Sikerült kiválasztanod a megfelelő grillt? Szép munka! Ne felejtsd el megvásárolni a többi szükséges kiegészítőt, mint pl. grillvédő, grillkesztyű, grillrács és hamburgeformák. Mindezt megtalálod a www.hawaj.hu webáruházban.

Megosztás