BlogzinePiaci füles

Ez valami új: itt a közösségi újság

Pár nappal ezelőtt új szórakoztató portál indult, melyet a közösség ír a közösségnek, fő célkitűzése pedig, hogy élményeket közvetítsen. A Globspot vadiúj koncepció alapján kívánja olvasóival megosztani a világ különböző pontjain élő magyarok tapasztalatait, híreit és tudósításait. Drukkolunk ennek a különleges közösségi próbálkozásnak, mondhatni magán-startupnak.

A média jelenlegi működése, szerkezete jelentős átalakulás előtt áll. Ez a felismerés vezette Jónás László és Ács Zoltán alapítókat a Globspot létrehozásakor. Az alapgondolat onnan jött, hogy miközben komoly tradíciókkal bíró lapok sorra hívják vissza tudósítóikat, mégis egyre gyakoribbak és személyesebbek lettek a világ távoli pontjain történő eseményekről szóló beszámolók, köszönhetően a gyorsan terjedő közösségi média eszközöknek.

Ezt a tendenciát felismerve a Globspottal egy olyan online újság jött létre, egy olyan tudósítói hálózat, amely magyarokat gyűjt össze a világ különböző pontjairól. Olyanokat, akik élvezik, hogy egy idegen országban élhetnek, örömmel figyelnek meg idegen kultúrákat és szokásokat, izgalmas helyeket, más vallásokat, a magyartól merőben különböző ételeket és italokat, ezekről vannak gondolataik és szívesen írnak róla.

A Globspot ezekre az írásokra és gondolatokra épít, ezáltal a tudósítók személyes látásmódján keresztül mutatja be egy-egy régió, ország vagy város legmélyebb rétegeit is. A portál olvasói alapvetően életmód témákról szóló írásokat találhatnak a honlapon, de a tudósítóknak gyakran határozott véleménye van az adott ország kül- és belpolitikájáról, vallási kérdésekről, gazdasági döntésekről, így sok komolyabb téma is terítékre kerül.

Emellett természetesen első kézből származó információkat is megosztanak, amennyiben környezetükben nagy érdeklődésre számot tartó esemény történik. Ekkor a globspotterek igazi tudósítóvá válnak, kapcsolatba lépnek a helyiekkel, lapszemléznek, és villámgyors benyomásokat közvetítenek a forró pontokról. A cikkek szerkesztve kerülnek fel a honlapra, de csak annyit változtatnak rajtuk a szerkesztők, hogy a globspotterek saját stílusa minden esetben felismerhető maradjon.

Megosztás