Az okos konnektor (Smart Socket) ötlete 2007-ben Erki Szabolcs, a Remagine Technologies Kft. ügyvezetőjének fejéből pattant ki. Az intelligens aljzat 98 százalék feletti bizonyossággal felismeri, hogy milyen berendezést, például porszívót, vagy nagy irodai nyomtatót csatlakoztattak-e hozzá, sőt, arra is képes, hogy az egyes készülékek típusát is azonosítsa. „A konnektor házába egy mini számítógépet építettünk, s ehhez egy olyan szoftvert készítettünk, amelyik az áramfelvételt figyeli. Minden készülék egyedi módon veszi fel az áramot, ez alapján a bekapcsolása után pár másodperc alatt meg tudjuk állapítani, mi van a drót másik végén” – magyarázza a fiatal feltaláló, aki befektetőt keres ötlete elterjesztéséhez.

2010 őszére készült el a prototípus, amelyet mind több készülék fogyasztási karakterisztikájának felismerésére tesznek képessé.
Egy modern, zöld irodaházban rengeteg elektromos áram takarítható meg egy Smart Socket rendszerrel. Szoftveresen vezérelhető, hogy melyik konnektor mikor kapjon áramot. Például munkaidő után két órával automatikusan kikapcsolható az összes multifunkciós készülék. E mellett a rendszer diagnosztikára, egy iroda vagy épület fogyasztóinak monitorozására is használható, s az adatok alapján javaslat tehető az energiamegtakarításra.