A Prezi egy nem-lineáris felépítésű prezentációs eszköz, valójában egy virtuális vászon, melyre a prezentáció elemeit szabadon fel lehet vinni és rendezni. Mivel internetes szolgáltatás, ezért a számítógépre nem kell feltelepíteni, a regisztrációt követően azonnal használható a böngészőből. A felhasználók a webes felületen bejelentkezve láthatják saját prezentációikat, a megosztottakat, és a nem fizetők által gyártottakat is. A felhasználók csoportosíthatják ismerőseiket és prezentációikat is. Bármelyik prezentációt bárhonnan lehet módosítani, lejátszani, letölteni. Nincs dia, lap, oldal vagy bármely más korlátozás. A programban a path funkció helyettesíti a diaképsor linearitását. Eszköztára egyszerű, inkább a felhasználók kreativitására épít. Nyolc előregyártott stíluscsomagot kínál a felhasználók részére, sem betűtípust, sem színeket nem lehet váltani még. A prezentációk tárolására 100 megabájtnyi tárhelyet biztosít számunkra. A képernyő bal felső sarkában helyezkednek el a kezelőszervek. A kezelőfelület egyszerű, a legtöbb funkció billentyűkombinációkkal is elérhető. Az oldalon oktató videó és kézikönyv segíti a tájékozódást.

Befektetők: Accel Partners, Sunstone Capital (3,25 mrd Ft).

EN

About Prezi

Prezi is a cloud-based presentation software that opens up a new world between whiteboards and slides. The zoomable canvas makes it fun to explore ideas and the connections between them. The result: visually captivating presentations that lead your audience down a path of discovery.

Brief history

Prezi co-founder, Adam Somlai-Fischer, is an internationally renowned architect and visual artist who has been working with zooming presentations since 2001. Adam found that a zoomable user interface (ZUI) enabled him to explore the “big picture” overview of a floor plan and then zoom into the detail of individual rooms. Because there was no commercially-available zooming presentation editor, each presentation had to be coded by hand. Audiences were wowed and approached Adam to discover what presentation software he used. A few persuaded him to give them access to his code. Finally, in 2007, Budapest University of Technology professor Peter Halacsy convinced Adam to develop an editor so that anyone could make zooming presentations. After creating a prototype, they recruited a business-minded entrepreneur, Peter Arvai, to join as CEO — to help them build a product and a company. Prezi was launched in April 2009 from Budapest, leading to investments from TED Conferences and Sunstone Capital. The San Francisco office was established in November 2009.