Startupok » Biotech, nanotech

BBS Nanotechnológia

A BBS Nanotechnológia új hatóanyag-formulázási eljárása igazi áttörés az onkológia területén, az új technológiával immár megvalósítható a krónikus tumoros megbetegedések kezelése. Mivel számos gyógyszer és kontrasztanyag hatása nem specifikus, ezért nagy dózisban kell őket alkalmazni, a kezelések pedig gyakran súlyos mellékhatásokkal járnak. Éppen ezért a célzott terápiás szerek kidolgozása nagy kihívást jelent az onkológiai kutatások területén.

A debreceni székhelyű BBS Nanotechnológia Kft. egy olyan új, nanotechnológián alapuló hatóanyag-formulázási eljárást dolgozott ki, amivel célzottan oldható meg az MR-kontrasztanyag és a kemoterápikumok bevitele, ezáltal javul a tumorok diagnosztizálása, a gyógyszerek hatása növelhető, a tumorok hatékonyabban elpusztíthatók.

Az új technológiája igazi áttörést hozhat az onkológia területén. A célzott terápiás szerek kidolgozásával nem csak a rákos sejtek diagnosztizálása gyorsítható jelentősen, de a kezelések hatékonysága is eddig sosem látott mértékben javítható.

 

Befektető: Primis Capital (400 millió forint)