Startupok » E-commerce · Szoftver · Vállalati

LicencePro (LPro)

 

A cég 2009-ben jött létre, mint Magyarország első szoftver remarketing vállalkozása. Célja meghonosítani a hazai informatikai piacon az ún. second hand szoftverekkel való gazdálkodás gondolatát és gyakorlatát.

A cég nem csupán a használaton kívüli szoftverlicencek felvásárlását, illetve a hiányzó mennyiségnek az új szoftverhez képest lényegesen alacsonyabb áron történő transzferálását végzi. Kiemelt feladata az is, hogy objektív tanácsot nyújtson az ügyfeleknek a költséghatékony licencportfolió kialakításához, hiszen a cégek nagy része (másodlagos szoftverpiac hiányában) eddig nem is gondolkodhatott használt licenc átruházásában, beszerzésében.

Cégünk független a gyártóktól, ezért objektív tanácsot ad és az ügyfél érdekeit tartja szem előtt a licencek kiválasztásánál, a túlköltések kiküszöbölésénél, és a szoftverállomány optimalizálásánál. A cég folyamatai garantálják az átláthatóságot, ez az úgynevezett transzparens joglánc elve: az eladó fél bármikor be tudja mutatni a korábban megvásárolt licenc „történetét”, míg az új tulajdonos átlátható és hiteles módon tudja igazolni (előző tulajdonos, licencszám, licencfajták, pontos termékspecifikációk), hogy miként jutott el hozzá a licenc, az eredeti forgalmazótól az előző tulajdonos(ok)on át.

A használt szoftver szolgáltatás Európában már 10 éve létezik, jelenleg az egyik legdinamikusabban növekvő szoftveripari ágazat. 2012-ben a Licence Professional legalább 50 ezer darab licence transzferálását tervezi. A cég által legkeresettebb licencek alapvetően az Adobe, a Citrix, a Microsoft, a Novell és az SAP termékek.