Motor kedvelők közösségi oldala útvonaltervezővel.

Térkép alapú hirdetések (LBS).

Steinhőfer Gábor motoros, ötletgazda, az oldal ügyvezetője:

– Mikor indult el az mbike.com?

Az mbike.com ötlete 2005-ben született meg egy motorvásárlás kapcsán. Egyszerűen nem volt olyan oldal, ahol keresni lehetett volna motort adott feltételek alapján. Az ötlet végül 2008-ban kristályosodott ki a fejünkben. A csapat nagy része szenvedélyesen motorozik, másik cégünk, az Absnet csapata pedig fejlesztéssel foglalkozik, így fogtuk ezt a két dolgot és összegyúrtuk. A portált végül 2009. december 29-én tettük elérhetővé, pár hónappal később,a széleskörű reakciók és statisztikák kiértékelése alapján kialakítottuk  mai formáját. Az oldal kezdetben természetesen jóval egyszerűbb felépítésű volt, és szolgáltatásaiban sem nyújtott annyit, mint a mai mbike.com.

– Ez nem egy blog, inkább portál. Mégis… az olvasó szereti archoz rendelni a honlapokat. Kik állnak az mbike.com mögött, és honnan érkeznek, mivel foglalkoztak korábban?

Korábban is informatikával foglalkoztunk, de legalábbis mindenki közelében ott van egy okostelefon vagy valami kütyü. Ehhez jött még a motor, a szabadság és még folytathatnám, de ezt úgy is csak az érti, aki motorozik. Egyikünk sem körúti egykerekező, hasonló mentalitással vagyunk a motoron és a weben, így kialakulhatott egy összetartó és jól működő fiatal csapat.

– Miért angolul?

A fejlesztés kezdetén széleskörű piackutatást végeztünk, és nem találtunk az mbike.com -hoz hasonló oldalt. A neten akad számos motorkatalógus, hírportál, túratervező, még talán motoros közösségi oldalból is találunk egyet-kettőt, de olyan portál, amely ezeket a szolgáltatásokat egyszerre nyújtja, ilyen komplex módon, nincs több. Az mbike.com tehát nem rendelkezik közvetlen konkurenciával, így magától értetődő volt, hogy ne korlátozzuk a célcsoportunkat egy országra, hanem próbáljuk meg megszólítani a világ összes angolul beszélő, értő motorosát.

– Encyclopedia. Community. Map. Mit fed pontosan a szlogen?

A szlogenünk az oldal alapvető funkcióira utal. A mbike.com pilléreit egy motoros katalógus (vagy enciklopédia) nagyjából 14.000 motorkerékpár specifikációjával és fotójával, egy közösségi funkció, és persze a túratervező alkalmazás alkotják. Ezeken kívül az oldal hírportál funkciót is betölt, amelyen igyekszünk minél több érdekes motoros hírt közölni ezzel is biztosítva az elkötelezett látogatók érdekes és releváns tartalommal való ellátását.