Site icon Insiderblog.hu

OTP-s okosbankolás

Androidra is elérhető már a legnagyobb hazai bank alkalmazása, teljeskörű bankolást biztosítva.


Már a Goolge Play alkalmazásboltban is elérhető az OTP Bank SmartBank applikációja a korábbi iOS képes alkalmazások után. Az OTP Bank 2010-ben jelent meg az első okostelefonokra letölthető mobiltelefonos alkalmazásával, amely már tartalmazott térképes ATM és fiókkeresőt, és devizaváltót is. A továbbfejlesztett SmartBank pedig a legfontosabb banki ügyekben azonnali és gyors kapcsolatot tesz lehetővé a mobileszközökön. Az OTPdirekt alkalmazását használó ügyfelek egy egyszerű regisztráció után a SmartBankon keresztül hozzáférhetnek számlaadataikhoz: ellenőrizhetik számlatörténetüket, lehetőségük van lekérdezni vagy felszabadítani lekötött betéteiket, és indíthatnak azonnali és jövőbeni átutalásokat. A bankkártya limitek módosítására, a kártyák aktiválására vagy letiltására ugyanúgy mód van, ahogyan az alkalmazás segítségével autópálya-matrica vásárlására, és mindhárom hazai szolgáltató prepaid mobiltelefon egyenlegének feltöltésére. A pénzintézet folyamatosan frissíti az alkalmazást, amelybe már kétféle módon is bejelentkezhetnek az ügyfelek. Az egyszerűsített bejelentkezés választása esetén az ügyfél nem kap SMS-t, a belépés után pedig a számlainformációk lekérdezésén túl csak az internet bankban előre elmentett űrlapokkal indíthat tranzakciókat. A normál bejelentkezés választásakor érkezik a Mobil Aláírás SMS (mely díjmentes szolgáltatás) is és a használó teljes körűen hozzáférhet a számlaműveletekhez, szabadon indíthat átutalásokat.

Az ingyenesen letölthető program azok számára is tartalmaz hasznos információkat, akik nem rendelkeznek a szükséges regisztrációval. A térképes fiók- és ATM kereső mellett az alkalmazás segítségével felkutathatók a Mastercard PayPass™ elfogadóhelyek, lekérdezhetők az aktuális és a múltbeli devizaárfolyamok, de a pénzváltó is használható.
A SmartBank szolgáltatás elsőként az iOS rendszeren volt elérhető, az iTunes Store-ból a programot eddig több mint 40 ezer Apple táblagép és mobiltelefon tulajdonos töltötte le, havonta mintegy 20 ezerszer jelentkeznek be róla az OTPdirektes felhasználók. Az aktív tranzakciók között az eseti átutalás a legnépszerűbb, míg a lekérdezések esetében a lekötött betétek összegét nézik meg a legtöbben a mobileszközön. „Az iPhone-on és iPad-en elérhető SmartBank bevezetése után az ügyfeleink visszajelzései alapján egyértelmű igény mutatkozott az Android operációs rendszerre letölthető verzió iránt is. A most megjelent Androidos applikáció ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint az iOS rendszerre kifejlesztett program. Várakozásaink szerint az Android operációs rendszer magyarországi elterjedtségének megfelelően a letöltések száma hamarosan eléri majd az Apple alkalmazás letöltéseinek számát” – mondta el Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóság ügyvezető igazgatója.

Megosztás
Exit mobile version