Site icon Insiderblog.hu

Vidéken erősít a Colabs

Európai és amerikai fiatal vállalkozók inspirálják a hazai egyetemistákat – derült ki tegnapelőtt, a Colabs vidéki turnéjának (Colabs Startup School) első állomásán, Szegeden.

 

Colabs Startup School néven Szegeden teltházas rendezvénnyel indultak közös országos körútra a legsikeresebb hazai innovatív vállalkozások.

A közös fellépés célja a szemléletformáláson túl a személyes tapasztalatátadás és a fiatal vállalkozói generáció inspirálása. A hat egyetemi várost érintő előadássorozatot a publikus megjelenés előtt álló, európai és amerikai vállalkozókról szóló “The Startup Kids” című dokumentumfilm bemutatása kíséri.

„Budapesten és Szegeden az első két vetítésen csaknem hatszáz diák vett részt, ami jól mutatja a téma iránti érdeklődést. A hazai fiatal, jövőbeli vállalkozóknak szeretnénk inspirációt adni és megmutatni: ma már nincsenek határok és korlátok, csak lehetőségek abban, ha valaki a saját cégalapítás útjára lép.” – nyilatkozta Bakó Zsolt a Colabs társalapító-igazgatósági tagja.

A film bemutatója ITT látható.

Startup Kids előzetes videó

„Egyelőre kevés példaképet tudunk sorolni itthonról, de ezekről sem jut el mindig elég impulzus a következő generációkhoz. Pedig ezek a cégek, mint a LogMeIn vagy az IND Group a recessziós gazdasági környezet ellenére is prosperálnak és dinamikusan növekednek. Ez az időszak mutatja meg igazán a tudás- és technológiai alapú cégek értékét, ők a jövőbeni gazdasági bővülés letéteményesei itthon is.” – mondja Nagy Péter a Colabs társalapító-vezérigazgatója.

 

A következő állomásokra (Debrecen, Miskolc, Győr, Veszprém, Pécs) a szervezők azokat várják elsősorban, akik érdeklődnek a technológia, a design és a legújabb üzleti megoldások világa iránt, és szeretnének ihletet meríteni sikeres vállalkozók tapasztalataiból.

 

A rendezvények ingyenesek és nyitottak a nagyközönség számára.

Regisztráció és további információ a rendezvénysorozat Facebook oldalán található: http://www.facebook.com/events/506577326049676/

 

A Colabs Startup School állomásai:

 

Feb 12 | SZEGED

Feb 19 | DEBRECEN

Feb 26 | MISKOLC

Már 12 | GYŐR

Már 19 | VESZPRÉM

Már 26 | PÉCS

Megosztás
Exit mobile version