Site icon Insiderblog.hu

 Creppy sikersztori Miskolctól Amerikáig

Amerikai hírességekkel is találkozott az a miskolci lány, aki Magyarországot képviselte az USA új nemzetközi programjában. A Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI), azaz a Fiatal Transzatlanti Innovatív Vezetők és Vállalkozók Csúcstalálkozója Barack Obama és az USA kormányzatának kezdeményezésére jött létre ebben az évben először, hogy közös munkára, kapcsolatépítésre buzdítsa a különböző kultúrákban élő vállalkozókat a hosszú távú együttműködés reményében.

Magyarországot Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz tulajdonosa képviselte a találkozón, aki tíz éve sikeres vállalkozást üzemeltet Miskolcon és innovatív étterem-hálózat építésébe kezd.  A tradicionális magyar- és nemzetközi ízeket és ételeket favorizálja az étteremvezető, ám mindezt palacsinta-tésztába burkolva.  A palacsintázó kínálatára más városokban is felfigyeltek a fogyasztók és a vállalkozók. Ezért franchise rendszerré bővítené kezdeményezését a Creppy.

Ennek az ötletnek megvalósításához kapott támogatást a fiatal vállalkozó a találkozón, melyet június 1-25 között tartott az Amerikai Egyesült Államok Kormányzata 47 európai vállalkozó jelenlétével 42 különböző országból. A  résztvevők előválogatását az adott európai országok amerikai nagykövetségei végezték, és a pályázatokat a kormányzat bírálta el.

A Fehér Ház vendégeként Oszlánczi Réka három USA államban – Washingtonban, Chicagoban és San Franciscoban töltött három hetet és ismerkedett az amerikai vállalkozási kultúrával. A program végén részt vett a Szilícium-völgyben megrendezett vállalkozói és befektetői csúcstalálkozón.

Washington a kommunikáció bázisa

A program Washingtonban kezdődött, ahol  Victoria Nuland, az európai és amerikai kapcsolatokért felelős államtitkár látta vendégül a vállalkozói csoportot, melynek tagjai együtt ebédelhettek például Jonathan Karllal, az egyik legbefolyásosabb televízió, az ABC tudósítójával. A Google washingtoni főhadiszállásán az exclusív  állófogadást számos inspiráló előadás előzte meg. Az online kommunikációban rejlő lehetőségekről például az internet egyik alapítójaként számon tartott Vint Cerf beszélt. A hivatalos programokat városnézés, kulturális kínálat és gasztrokalandok színesítették.

Chicago, a franchise fellegvára

Negyvenhét európai vállalkozó nyolc különböző amerikai államban töltött két-két hetet.  Gondosan válogatott mentorok és munkahelyek segítették a résztvevőket az információgyűjtésben és a tájékozódásban szakterületek szerint. Oszlánczi Réka a franchise fellegvárában, Chicagoban kapott helyet a Rosati’s Pizza Étteremlánc főhadiszállásán. A cég több mint százötven étteremmel rendelkezik az USA területén és az idén további huszonegy étterem megnyitásán dolgoznak.  A Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) az egyik legdinamikusabban fejlődő franchise rendszerként tartja számon a céget, amely tizenöt fős stábot működtet, csakhogy kifogástalanul támogassa partnereit a vállalkozásfejlesztésben.

 Kalifornia, a csúcstalálkozó helye

A program San Franciscoban, Kaliforniában zárult, ahol az Európát képviselő vállalkozói csoport a Global Entrepreneurship Summit (GES2016) – Vállalkozói Világcsúcs – rendezvényén vett részt. A csúcstalálkozónak idén a Szilícium- völgyben, a Stanford Egyetem adott otthont. Ez Barack Obama elnök kezdeményezése, mely nagy figyelmet kap, hiszen a befektetők ezen a rendezvényen találkoznak, innovatív ötleteket cserélnek, és üzleteket kötnek nemzetközi színtéren is.

Itt mutathatta be Oszlánczi Réka a magyar vállalkozási és gasztronómiai kultúrát és Magyarország dinamikus gazdasági fellendüléséről, fiatalos innovatív gondolkodásmódját A Creppy tulajdonosa a tanácskozáson Barack Obama és számos más jelentős politikai és gazdasági szakember, valamint hétszáz,  a világ minden pontjáról ideérkező vállalkozó és több mint háromszáz befektető társaságában volt jelen. A résztvevők között olyan hírességeket is számon tartanak, mint John Kerry politikus, Richard Stengel hírszerkesztő, Mark Zuckerberg a facebook megálmodója vagy Sundar Pichai a Google vezérigazgatója, Reid Hoffman, Travis Kalanick, Brian Chesky újítók, gigavállalkozók és sokan mások.

Megosztás
Exit mobile version