Site icon Insiderblog.hu

Magyar startupok is versenyben vannak a negyedmillió eurós fődíjért

234 vállalkozás, s köztük 8 hazai cég jelentkezett Európa egyik legrangosabb startup versenyére, az EIT Digital Challenge-re, hogy üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően támogatást kapjon a nemzetközi piacra lépéséhez. A versenyre 25 európai országból érkeztek pályázatok, a legtöbb anyagot az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból és Olaszországból küldték be.

 „Évről évre egyre erősebb a mezőny” – mondta Dominik Krabbe, az EIT Digital Challenge főszervezője.” Ebben az évben magasabb követelményeket állítottunk, hisz olyan növekedési fázisban lévő vállalkozásokat keresünk, amelyek már megjelentek a hazai piacon, és bevétellel is rendelkeznek. Alig várjuk a döntőket, amelyeken a legígéretesebb csapatok személyesen is bemutatkozhatnak majd, és még inkább a győztes vállalkozásokkal folytatandó közös munkát, melynek során segítünk nekik, hogy kilépjenek az európai piacokra. A tavalyi győztesek, a Soma Analytics, a Konux vagy a Sentryo az EIT Digital segítségének köszönhetően már több nemzetközi sikert könyvelhettek el.”

 A jelentkezők öt különböző kategóriában adhatták le nevezésüket. A kategóriák 8-10 legjobb csapata lehetőséget kap arra, hogy személyesen mutatkozzon be a szakmai zsűri előtt. A 2016 novemberében megrendezendő döntőknek európai nagyvárosok adnak otthont: Helsinki (digitális ipar), Párizs (digitális város), Eindhoven (digitális jóllét), Stockholm (digitális infrastruktúra) és London (digitális pénzügyek). A döntőbe jutott csapatok nevét 2016. október elején hozzák nyilvánosságra.

 25 európai ország összesen 234 vállalkozása nevezett a meghirdetett öt kategóriában,

•             minden harmadik csapat alapítója vagy társalapítója nő,

•             a pályázók fele a digitális ipar és a digitális jóllét kategóriában indult,

•             a csapatok egy negyede az utolsó 24 órában adta le jelentkezését,

•             a vállalatok több mint egyharmada már rendelkezik bejegyzett technológiai szabadalommal,

•             a startupok 80%-a más vállalkozásoknak (B2B) kínál megoldásokat,

•             a jelentkező csapatok negyede több mint 10 munkatárssal dolgozik együtt.

 A nyertes csapatok hozzáférést kapnak az EIT Digital több mint 130 taggal – a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint startupok – rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kapnak az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei ezen felül 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

 

Megosztás
Exit mobile version