Site icon Insiderblog.hu

Az Enterprise Investors részlegesen kiszáll a Skarbiec Holdingból

 Az Enterprise Investors (EI) által kezelt Polish Enterprise Fund V (PEF V) magántőke-befektetési alap a Varsói Értéktőzsdén végrehajtott másodlagos tranzakció útján részben kiszállt a Skarbiec Holdingból (Skarbiec).

Az ügyletből szerzett nettó bevétel 12,5 millió euró. A PEF V a Skarbiec 31%-át értékesítette, és 44%-os részesedést tartott meg a társaságban.

A Skarbiec csoport Lengyelország vezető független alapkezelő társasága. 59 alapot és alalapot kezel, és összesen közel 3,6 milliárd euró értékű tőkével gazdálkodik. Lengyelország ötödik legnagyobb alapkezelője. A cégcsoport sokféle terméket kínál (részvényeket, kötvényeket, vegyes, pénzpiaci és dedikált forrásokat), amelyek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacokat elérhetővé teszik a befektetők számára.

A PEF V 2007-ben fektetett be a Skarbiecbe. A tranzakció óta a Skarbiec jelentősen javította teljesítményét. Disztribúciós hálózata kiszélesítésével ötszörösére növelte a kezelt tőke összegét, és tovább erősítette pozícióját a dinamikusan növekvő piacon. A társaságot 2014 novemberében vezették be a Varsói Értéktőzsdére.

Az Enterprise Investors Kelet-Közép-Európa legnagyobb magántőke-társaságainak egyike. Az 1990 óta aktív cég nyolc alapot indított útjára, összesen 2 milliárd euró feletti tőkével. Ezek az alapok 1,7 milliárd eurót fektettek különféle iparágak 137 vállalatába. Az Enterprise Investors eddig 116 cégből szállt ki, összesen 2,5 milliárd euró bruttó bevétellel.

 

 

Megosztás
Exit mobile version