Site icon Insiderblog.hu

Mítosz és valóság – 10 tévhit a coachinggal kapcsolatban

carpenters team work together creatively, creative carpenter trainer workshop with team partner, craftsman person in wood industry construction business concept

Hogyhogy coach is jár coachhoz? Tarts nekem motivációs beszédet, hiszen coachként ez a dolgod! A coach majd megmondja, mit tegyek, stb. Annak ellenére, hogy nagyon népszerűnek nevezhető a coaching mint fejlesztő módszer, mégis sok sztereotípia, félreértés és mítosz él a fejekben a témával kapcsolatban.

Saját „jóllétünk” megteremtése, avagy mit tehetünk mi a saját boldogságunkért? 
Az a munkahely, amelyik odafigyel dolgozóira, hozzájárul a munkavállaló jóllét érzéséhez, komoly előnyökre tehet szert a versenypiacon, a tehetségek vonzásában és megtartásában is. Érdemes azonban azt is számba venni, mi is az, ami rajtunk, munkavállalókon múlik. A kérdés körbejárásához visszamehetünk egészen a pályaválasztásig, de a karrierépítés és nem utolsó sorban az önismeret mindenképpen fontos a témát illetően.

Életem titkai ott maradtak a munkahelyi vécében 
Munkahelyi WC mint mentsvár, ha magányra vágysz. A munkahelyi illemhely titkai.

Ki tervez, ki végez – a nyúl viszi a vadászpuskát? 
Szép az, ami érdek nélkül tetszik, így Kant, ám mindenkinek más tetszik érdek nélkül. Szerencsére. Mert mi történik, ha a megrendelő és a megbízott ízlése csak nehezen, vagy egyáltalán nem találkozik? Az ízlésfókuszú munkák és megbízások mentén bizony parázs viták alakulhatnak ki.

Megosztás
Exit mobile version