BlogzineHazai pálya

Dealroom.co megállapodás: jobban láthatók lesznek a magyar startup ökoszisztéma szereplői Európában, Amerikában

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, ami végre láthatóvá teszi a magyar startup ökoszisztéma szereplőit. Az Express Innovation Agency egy konferenciát is szervezett, melyen többek közt Balogh Petya sztár-befektető, startupper és mentor is megosztotta saját történetét, tapasztalatait.

Végre az eddigieknél sokkal jobban bekapcsolódhatnak a „nemzetközi startup vérkeringésbe” az innovatív magyar vállalkozók, inkubátorok, akcelerátorok, egyetemek, állami szervek, valamint a befektetők. Egy friss, a neves Dealroom.co adatszolgáltatóval kötött megállapodás révén a nemzetközi ökoszisztémába történő bekapcsolódásra az eddigieknél sokkal nagyobb esély, lehetőség nyílik.

A nyílt hozzáférésű Dealroom.co platformot kifejezetten arra tervezték, hogy támogassa a felskálázódó technológiai iparágban érdekelt entitásokat (cégeket, befektetőket, tanácsadókat, és vállalkozókat) megbízható értesülésekkel és újszerű, adatvezérelt betekintési lehetőségekkel.

A Dealroom.co adatszolgáltató által üzemeltetett adatbázis ugyanis egyfelől rávilágít az átfogó trendekre, továbbá részletes adatokat szolgáltat startupokról, scaleup-okról és az ország vállalkozásairól. A kezdeményezés pozitívan hat a magyar szereplőkre az egymással való kapcsolatfelvételben, valamint szélesebb lehetőséget biztosít a nemzetközi piacról érkező további befektetésekkel kapcsolatban.

A startupokra, növekvő cégekre és a technológiai ökoszisztémára szakosodott Dealroom.co adatszolgáltatóval létrehozott együttműködés keretében az új adatbázis nemcsak a mai magyar technológiai szcénáról, hanem a jelenleg zajló együttműködési projektekről is részletes képet ad.

Ugyanis bármilyen startup, befektető, vagy az ökoszisztémában érdekelt stakeholder hozzá tudja adni az adatbázishoz a saját cégét, annak részletes adatait, és fejlesztheti profilját, ezáltal nyílt hozzáférést biztosítva a közösség számára a valós idejű információkhoz.

A technológiai és befektetési ipar nagyobb mértékű pontossága és transzparenciája nem csak, hogy az ökoszisztéma lokális kapcsolódásait fogja támogatni, de egyúttal – egy új technológiai és innovációs gyűjtőhelyként – elősegíti a régió nemzetközi feltérképezését.

Kölkedi Krisztián az Express Innovation Agency stratégiai vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy „…a kezdeményezés nem csak az ügynökségünknek, hanem az egész magyar startup ökoszisztémának is jelentős mérföldköve. Az együttműködés lehetővé tette, hogy Magyarország felkerüljön a nemzetközi innovációs ökoszisztéma térképére és létrejött egy olyan, – az országra fókuszáló adat-felület –, amely szabadon és ingyenesen hozzáférhető bárki számára.”

Az ügynökségnek és kifejezetten a HSUP-nak is az egyik fontos célja a magyar startup-ökoszisztéma építése, az utánpótlásnevelés, a közép- és hosszútávon létrejövő számos sikeres magyar innovatív vállalkozás. Ebben kiemelkedő eszköz lehet a Magyarországra szabott Dealroom adatbázis és adat-felület, amely átláthatóságot is biztosít. Ez utóbbi rendkívül fontos szempont lehet a HSUP csapatok, és kifejezetten a sikeresen fejlődő HSUP csapatok szempontjából, akik az adatbázisban szerepelve könnyebben kerülhetnek hazai és nemzetközi befektetők, valamint más szervezetek (pl. nagyvállalatok, akcelerátorok) radarjára.

Megosztás