Blogzine

Ideathon 5.0: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet. Újdonság, az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.
Jelentkezni az eseményre június 2-ig lehet.

Őrült nyereményeső vár az Ideathon 5.0 résztvevőire, a teljesség igénye nélkül: részvétel a Sarajevo Tech Startup Summiton teljes ellátással, tagság Balogh Petya új tőzsdei cégében, a STRT Akadémián, mentoráció vállalkozókkal, belépőjegyek üzleti fesztiválokra. A nyár első hétvégéjén az intenzív, háromnapos közösségi gondolkodáson a megoldandó probléma beazonosításán, értelmezésén és az erre megoldást jelentő ötletek kifejlesztésén dolgozhatnak a csapatok a tervezői gondolkodás (design thinking módszertan) segítségével. A háromnapos esemény szakmai vezetői Kószó Kamill és Gurály Sára lesz Meet business design ügynökségtől.
“Az elmúlt néhány évtizedben az életmódunk drasztikusan megváltozott. A világunk gyorsan és váratlanul alakult át, amelyekre mi új ötletekkel és gyakorlatokkal próbálunk válaszolni. Az új trendek és technológiák megjelenésével folyamatosan változik az is, ahogy élünk, dolgozunk és szórakozunk. Az új technológiák újraértelmezték, hogy hogyan kommunikálunk, gondolkodunk, vásárolunk, mit hogyan csinálunk, ami pedig a nap végén meghatározza hogy kik vagyunk és ki az akivé válni szeretnénk egyénenként és társadalomként. Ha a jövőbe tekintünk, láthatjuk hogy ezek a változások nem lassulnak, ezért nem csak érdekes, de fontos is megértenünk és gondolkodnunk azon, hogy mit tartogat a jövő az emberek, vállalkozások és teljes iparágak számára.” – mondta el Molnár Pál az Ideathon ötletverseny társalapítója a fő témakörrel (jövő) kapcsolatos kérdésre.

Ideathon 2021 – Tüske Tibor

Ezek az őrült változásokat folyamatosan érzi minden piaci jelenlévő, iparágtól függetlenül, gondoljunk csak a napjainkat legnagyobb izgalomban tartó és a legtöbb kérdést felvető mesterséges intelligenciára. Az Ideathon 5.0 öt dedikált altémája közül természetesen az egyik a mesterséges intelligencia, továbbá pénzügyi kihívások a jövőben, a urbanizáció következményei – városi közlekedés kihívásai,az E-Mobilitás, és a fenntarthatóság.
Az Ideathon 5.0-ra meglévő csapattal és egyénileg is lehet jelentkezni, hiszen a rendezvény első napján kerülnek kialakításra a csapatok, amelyek egész hétvégén együtt fognak dolgozni a nekik dedikált ötleten. A hétvége a június 4-én tartandó Demo Day-el zárul, ahol a csapatok szakmai zsűri előtt prezentálják a hétvégi munkájukat. A Demo Day egy publikus esemény, ahova a szervezők várják az téma iránt érdeklődőket.

A verseny az Ideathon Kft. és a StartITup Győr közös szervezésében valósul meg.
Az esemény főtámogatói: a MBH Fintechlab, Védelmi Innovációs Kutatóintézet, Opten Informatikai Kft., Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Az esemény kiemelt partnere: MeOut Group
Bővebb információ és jelentkezés: https://jegyek.ideathon.me/
Jelentkezési határidő: 2023. június 02.

Megosztás