Site icon Insiderblog.hu

Mi ez?! Az iCatapul Global újra a placcon

(UPDATE 0410: AZ ESEMÉNY ELMARADT!!) Meglepődve olvastam az „iCatapult Global” új eseményének meghívóját egy áprilisi eseményükre: „Egyszer volt hol nem volt, egy ‘távoli galaxisban’ egy magyar vállalkozó részese volt egy 50 milliárd forintos exitnek… igen, jól olvastad. 50, és millárd. És valószinüleg nem hallottál arról…” – hát én tényleg nem hallottam még ilyesmit! Sőt utánanéztem.

Mert elkezdett érdekelni, hogy az iCatapult Global meghívóban szereplő mega exit és az említett cég valójában létezik-e az általam ismert és szakmailag „kompetens” adatbázisokban. Íme hogy is szól a meghívó és az esemény publikus reklámja:

 

Ugye furcsa a fenti nyelvezet és emiatt olvasóként elbizonytalanodunk és ezt gondoljuk most ez átverés vagy milyen csel lehet? Ugye? Nekem legalábbis így tűnt.

És óvatosságból fellapoztam a Crunchbase-t és az AngelListet, amelyek a start-up világ (tudtommal) legismertebb ilyen hírforrásai, adatbázisai. Nos az eredménye:

Források ITT és ITT. 

Tehát a Techcrunch olvasgatása megerősítette az infot, de az Angellist-en nem találtam semmi infot róla. Egyedül a „former yahoo’-s CEO adatlapja jött be a keresésre:

Szóval annak ellenére, hogy kissé fenntartással kezeltem a beharangozást, valódinak tűnik az info… És miért is voltam ennyire szkeptikus, mert mostanában rengeteg kérdést és pletykát hallottam az iCatapultról, aki anno az egyik legaktívabb szereplő volt a 2014-es év inkubációs piacán.

Az egyik leghíresebb és legsikeresebb eseményük 2013-ból

De ezek szerint mégis él az iCatapult! És örülök, hogy Hild Imre megint ennyire erős témát szedett elő! (Ugye még Imre a főnök?) Komolyan és grat érte!

És most a fenti kérdések miatt a Viki.com exit-téma is egészen más értelmet nyer. Izgalmas, mert az iCatapult Global ismét valamit szervez,  amelyet ezek szerint érdemes megnézni!

FRISSÍTÉS 0410, forrás FACE:

 

Megosztás
Exit mobile version