Site icon Insiderblog.hu

Egymillió felett az iPhone 4S

Az Apple ma bejelentette, hogy az iPhone 4S előrendelésre mindössze 24 óra leforgása alatt meghaladta az egymillió darabot. Az előző rekordot az iPhone4 tartotta 600000 darabbal.

Talán kissé morbid a megjegyzés, de a sikerben a gyásznak, és Steve Jobs halálával kapcsolatos hírverésnek is szerepe lehetett. No meg a – végre-valahára – felhasználóbarát árnak, hiszen az új iPhone 4S fele annyiba kerül, mint elődje. Amerikában, szerződéssel már 200 dollárért elvihető. Ez mindenesetre sokakat elgondolkoztat. Aki pedig csak divatcikknek veszi, az beérheti a csupán 100(!) dolláros, lebutított régi iPhone 4-el, amely mindössze 8 GB-nyi memóriát tartalmaz, vagy akár az ingyen elvihető iPhone3GS-el. Persze csak Amerikában, és csak hűségszerződéssel igaz mindez (lásd a képen is). Nálunk még pár hetet várni kell a hivatalos árakra.

„Lenyűgözött a hihetetlen fogadtatás” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős alelnöke.

Az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban október 14-én, pénteken, helyi idő szerint 8 órától lesz kapható a csúcsgép.

Az iPhone 4S iOS 5-el, a gyártó szerint a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerével érkezik, több mint 200 új funkciót kap. Köztük a Siri nevű mesterséges intelligenciát.

Az iPhone 4S készülék igazi újdonsága a Siri – egy olyan intelligens asszisztensfunkció, amely a felhasználó kérdéseire reagálva segít a feladatok megoldásában. A Siri képes a kontextus megértésére, így a felhasználó a számára természetes módon tehet fel kérdéseket a telefonnak. Ha például megkérdezi, hogy „Szükség lesz-e esernyőre a hétvégén?”, a Siri tudni fogja, hogy az időjárás-előrejelzésről érdeklődik A Siri hatékonyan használja mindazt a személyes információt is, amihez a felhasználó engedélyezi számára a hozzáférést. Ha például azt kéri a Siritől, hogy „Emlékeztess Anya felhívására, amikor hazaérek!”, a program megkeresi az „Anya” néven elmentett személyt a telefonkönyvben. Ha pedig azt kérdezi, „Milyen itt a forgalom?”, a Siri a felhasználó aktuális tartózkodási pontja alapján meg tudja állapítani, melyik környékre vonatkozik a kérdés. A Siri segítséget nyújt a telefonhívásokkal, az SMS- és e-mail küldéssel, a találkozók ütemezésével és az emlékeztetőkkel kapcsolatban, valamint segít a feljegyzések készítésében, az internetes keresésekben, a helyi üzletek, szolgáltatások keresésében és a tájékozódásban. Nekünk csupán kérdezni kell.

Megosztás
Exit mobile version