Site icon Insiderblog.hu

Gyorsan fejlődő cégek közt a BalaBit

Garázscégből lett globálisan működő IT céggé pár év alatt a magyar tulajdonú BalaBit.

A 13. alkalommal meghirdetett Deloitte Technology Fast 50 felmérésén négy éven belül harmadszor sikerült a legjobbak közé kerülnie a magyar szoftverfejlesztő vállalatnak. Györkő Zoltán a BalaBit IT Security frissen kinevezett ügyvezető igazgatója vette át az elismerést szimbolizáló dísz plakettet és oklevelet. A díjat a Deloitte által meghirdetett, a Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát rangsorba állító megmérettetésen nyerte el.

A listára Közép-Európa 10 országának technológiai vállalatai vették fel, az első ötven helyezettet a Deloitte rangsorolta a vállalatok elmúlt öt évben elért árbevétel növekedése alapján. Magyarországot 8 vállalat képviseli az ötvenes listán, melyen a BalaBit a 46. helyezést érte el a 2007 és 2011 között realizált 239 százalékos árbevétel növekedésével. Négy év alatt négyszeresére nőtt a BalaBit árbevétele, a 2011-es évet 2 milliárd forint árbevétellel zárták. Ügyfeleik között megtalálható a Facebook, a Nasa, az AirFrance és a Boeing is!

A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert vállalat vezetésének és szervezeti struktúrájának átalakítása mellett döntött. A 100 %-ban magyar tulajdonú, bő egy évtizeddel ezelőtt egyetemi garázscégként alapított vállalkozás mára nemzetközi játékos lett, már öt országban (Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban) rendelkezik  képviselettel, viszonteladó partnerei harminc országból szolgálják ki globálisan az ügyfeleket. A most megvalósított szervezeti változásokat a hosszú távú stratégia és a hasonló ütemű fejlődés jövőbeni fenntarthatósága indokolta. A BalaBit jelenleg három termékcsaládot fejleszt, ide tartozik a syslog-ng naplómenedzsment infrastruktúra, a Shell Control Box proxy-alapú tevékenység monitorozó eszköz és a Zorp Gateway nevű proxy-alapú robusztus hálózati tűzfal. A nyílt forráskódú közösség elkötelezett tagjaként a vállalat megoldásai minden főbb platformot támogatnak az összetett és heterogén IT rendszerekben, fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt. Az ügyféligények és a termékfejlesztés még magasabb szintű összehangolása érdekében szükségessé vált új termékmenedzserek kinevezése is a két fő technológia, a naplómenedzsment és a proxy alapú biztonsági eszközök fejlesztésének élére.

A vállalat ügyvezető igazgatói pozíciójába Györkő Zoltánt a BalaBit társalapítóját nevezték ki, aki a kezdetek óta tagja a cég menedzsmentjének. Györkő Zoltán az utóbbi hat évben üzletfejlesztési igazgatóként játszott kulcsszerepet a cég növekedésében és a vállalat nemzetközi sikereinek megalapozásában. Széleskörű vezetői tapasztalattal és az IT biztonsági piac mély ismeretével rendelkezik, az elmúlt időszakban a globális partnerhálózat kiépítéséért, valamint az értékesítési és marketing szervezet irányításáért felelt. Új pozíciójában Scheidler Balázst váltja, aki alapítóként a ügyvezetői és fejlesztési vezetői feladatokat egy személyben látta el az elmúlt tizenkét évben.  Ő a jövőben fejlesztési igazgatóként folytatja a munkáját, mely pozíció létrehozásával a cél az volt, hogy a K+F tevékenység még inkább fókuszba kerüljön a szervezetnél, ezzel is elősegítve a vállalat technológiai vezető szerepének megőrzését. Scheidler Balázs amellett, hogy eddigi munkájával számos startup vállalkozás számára mutatott utat, az elmúlt években a szakma nemzetközileg elismert személyiségévé vált. A mai napig tagja az IETF (Internet Engineering Task Force) naplózással kapcsolatos munkacsoportjának és a CEE Board (Common Event Expression Board) az Egyesült Államok kormányának tanácsadó testületének, ahol aktív szerepet vállal az iparági sztenderdek meghatározásában. 2011-ben a Gyurós Tibor-díj „Az év menedzsere az infokommunikációban” díjat ítélte oda számára a szakma.

Megosztás
Exit mobile version