Site icon Insiderblog.hu

LaciBá és a nyertesek – vesztett a közösség!

A Hivatal ismertette a nyerteseket: LaciBá átadta a díjakat, arra a projektre, ami az Övé és amiért lassan 10 éve kűzdött. Ezért a kűzdelemért respect neki! És becsüljük, mert ez az Ő élete. De azért nem szeretjük, hogy szerinte  a start-up-ok így fognak fejlődni.

Immár start-up folklore is született Godzilla néven. Mert egy Hivatal úgy érezte, hogy a start-up világot ő (Laci bá) mondja meg! Szomorú LaciBá! Nem így ismertünk meg. Úgy ismertünk meg, aki tíz éve még TÉT attaséként kűzdött azért, hogy az izraeli inkubációs modell megérkezzen Magyarországra. Egy olyan modell, amely világhíres és létrehozta az izraeli Szilícium völgyet. Utána LaciBá 2009-től konkrétan dolgozott a Gazella terv elindításan, amely 2013 nyarára sikerült. Nem kis erőfeszítés tehát és nem kis hit kellett hozzá. Ezért a „LaciBá” szó egyúttal a tiszteletem jele is, az eddigi erőfeszítésekért! Ezért respekt valóban, és ez szép volt! Gratulálunk a döntésig eltelt munkásságért!

De az nagyon szomorú, ahogy a Gazella zsűrizéssel és döntéssel most ez az egész záródik… vagy talán „elindul”? Mert utóbbi kapcsán természetesen a négy nyertesnek „indulást” jelent és ezúttal gratulálunk nekik! De a kimaradó 14 vesztesnek, ez komoly újragondolást jelent és annak a tudatát, hogy – a korábban leírt okokból – sérült verseny okozta „sokkot” feldolgozzák. És itt most próbálom úgy leírni a szakmai konklúziót, hogy tényleg ne a vesztes szóljon belőlem. Előre bocs, ha mégsem sikerül és akkor szóljatok!

Mert szerintem sajnos valami hiper ‘ciki jött létre. És persze ez senkit nem érdekel, sőt LaciBá azóta sem szólalt meg az ügyben. Vagy például hiába hívott fel kedden Árvai Péter (Prezi.com vezér) és próbálta megmagyarázni csaknem 40 percben mobilon nekem, hogy a létrejött helyzetben a Prezi és ők szakmai zsűriként nem felelősek, ha valójában péntekre már ott állt LaciBá mellett a fotón és drukkolt a félrement Gazella / Godzilla eredményhirdetésén. Mert a Prezi.com egy hazai „IKON”, amely így mögé állt egy olyan döntésnek, amely nem volt tiszta és szakmai. És amely immár a Prezi történetének a szomorú része lett. És hiába írtunk, kiabáltunk az igazságtalan döntés ellen. Ez senkit nem befolyásolt vagy érdekelt érdemben, talán csak a start-up közöségen futott végig…

Íme a nagy fotó, amelyen zöld zakóban megjelenik Záboji Péter (jobbra) és zöld pólóban Árvai Péter (Prezi.com) is. Ők mind örültek és támogatták a dolgot:

 

Zöld pólóban Árvai Péter (Prezi.com főnök)

 

Péterrel egy hosszú beszélgetést folytattam, amiben Péter biztosított róla, hogy segít nekünk, ha elmondjuk mi a gondunk. Sajnos ezt péntekig nem tudtuk összehozni, mert péntekig a hét opponálóból csupán három maradt.  Három, aki nem tőkealap és aki a közösségben él. De mi sem mertük vállalni és emiatt, ahogy Kádas P mondta:

„Csaba, ezt ereszd el!”

És én „eleresztettem”. De ennyi memento és fájdalom azért maradt. És annyi, hogy kár volt dolgozni ezért az egészért. (Lásd kb félévig segítettem az NGM felkérésére a szövegezésben – kár volt) És megtanultam immár sokadszor, hogy nem kell itthon kűzdenünk, mert önmagunk is tehetetlenek vagyunk. És mindig valami, ami miatt nem a közösség vagy a szakmaiság számít, hanem az önérdek. Szomorúak vagyunk, hogy LaciBá jól induló célja megbicsaklott éppen a közösségi kérdéseken. Szomorúak vagyunk, de drukkolunk az újragondoláshoz és hajrá a nyerteseknek!

Ez van. Folytassuk a munkánkat. No gond.

Eleresztem.

 

 

 

 

Megosztás
Exit mobile version