Site icon Insiderblog.hu

Jeremie Veritas – 1. rész

Van egy klassz tippjátékom. Próbáljuk ki a Jeremie kapcsán. Az apropót az adta, hogy a Figyelő megvizsgált 90 start-up befektetést. A Jeremie programból. A cikk a jövő héten fog megjelenni. A cikkben nyilatkoztam és elő-olvastam. Hááát furcsa számokat láttam… Tippeljetek! Játszunk! (A nullás rész ITT olvasható!) (UPDATE 06.28. Megoldás mindenhol a 3. válaszban található!)

Nos kezdjük. A szabály, hogy nem árulom el a megfejtést. Azt olvassátok el a jövő héten a Figyelőben. De addig is nézzük meg, hogy mire tippelünk és mire gondolunk a Jeremie teljesítménye kapcsán. Jó tippelést!

1 – Ha a Figyelő megvizsgált 90 Jeremie befektetést, akkor abból 2013-ban vajon mennyi volt az a cég, amelynek nulla vagy elhanyagolható árbevétele volt?

Hány nulla közeli árbevételű cég volt 2013-ban a 90 db eddigi Jeremie befektetésből?
  
pollcode.com free polls 

 

2 – A 90 Jeremie befektetésből 2013-ban hány tudott nyereséget felmutatni? (lásd 2-3 évnyi befektetéssel bíró cégek is vannak közte)

Hány2013-ban hány Jeremie befektetés tudott nyereséget termelni a vizsgált 90 cégből?
  
pollcode.com free polls  

 

3 – Vajon a Figyelő elemzői miképpen minősítették a Jeremie eddigi teljesítményét?

Vajon miként lehetne „címet” adni a Jeremie eddigi teljesítményének – ha a Figyelő újságírói helyében lennénk…
  
pollcode.com free polls 

 

4 – Vajon a Jeremie-t felügyelő MV Zrt szolgáltatott adatot az EU közösségi pénzek felhasználásáról a magazin újságíróinak?

Adott adatot a közösségi pénzeket felügyelő hatóság a cikk írójának?
  
pollcode.com free polls 

 

5 – A fenti kérdésekből mire kezdünk el következtetni?

Mire következtetünk a fentiekből?
  
pollcode.com free polls 

.

.

Nos a válaszokat a június 25-én megjelenő Figyelőben lehet majd elolvasni. És ne higgyétek, hogy ebben bármi reklám lenne, sőt… Inkább azok a kérdések, amiket piacilag a start-up-ok, a befektetők is fel fognak tenni maguknak.

Nevezetesen ilyen fogas kérdések: volt értelme befektetéseket indítani? Volt értelme Jeremie befektetést kérni? Volt értelme vállalkozni?

És hát az is kérdés… izé….hogy hol leszünk 2015 évvégére, amikor a Jeremie programok lezárulnak. Legalábbis amikor ki lehet helyezni az utolsó pénzt.

Addigra miként fogjuk az egész programot megítélni: siker lesz vagy egy furcsa tanulási fázis egyik szakasza. Egy olyan időszaknak a levonata, amiben a privát befektetési világ szárba szökkent.

Két képet mutatok… Vajon melyik lesz? Szerintetek?

VS.

Megosztás
Exit mobile version