Site icon Insiderblog.hu

Na végre: itt a modern BKV jegyvétel

Egyetlen érintéssel, másodpercek alatt vásárolhatunk jegyet és bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira az M4-es metró állomásain, valamint a legfontosabb közlekedési csomópontokban kihelyezett automatákból, amelyek a készpénzes és a hagyományos bankkártyás fizetésen kívül lehetőséget adnak a PayPass-fizetésre is. 

A BKK és a MasterCard együttműködésének köszönhetően már több mint 60 darab új PayPass-képes jegyautomata gondoskodik arról, hogy megszűnjenek a kígyózó sorok a jegypénztáraknál.

„A tervek szerint a BKK 2015 év elejére összesen 300 új jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe, így mintegy hatszorosára bővül az eddigi kártyás fizetési lehetőségek száma, a PayPass bankkártyák használatával pedig még könnyebbé, kényelmesebbé válik a jegy- és bérletvásárlás. Korábban kevesebb, alig kilencven helyen lehetett a fővárosban bérletet váltani, közülük is mindössze ötven ponton volt lehetőség bankkártyával fizetni, ezért az új jegy- és bérletkiadó automaták megjelenése látványos fejlődést jelent a budapesti közösségi közlekedést használók számára” – mondta az új jegyautomatákkal kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

A 4-es mertó Móricz Zsigmond körtéri állomása

 

 

Aki rendelkezik PayPass bankkártyával, az új automatáknál a lehető legtöbb terméket megvásárolhatja: a jegy vagy bérlet kiválasztása után a kártya odaérintésével hozzájuthat a kívánt termékhez, nem kell (apró)pénzzel bajlódnia. Az automata 5000 forint alatti vásárlásoknál PIN kódot sem kér, így valóban másodpercek alatt megtörténik a fizetés.

 

„A budapesti tömegközlekedésben ez az első alkalom, hogy az utasok egyérintéses fizetéssel vásárolhatnak jegyeket, bérleteket. Ez azért jelentős változás, mert a PayPass-technológia utat nyithat további nagy léptékű fejlesztések, például a kártyás beléptetés felé is” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard igazgatója.

 

A PayPass-technológia rendkívül gyorsan terjed: már világszerte 63 országban, Európán belül pedig 34 országban elérhető. Legfőbb alkalmazási területe a nagy forgalmú üzletekben, a tömegközlekedésben, a benzinkutakon történő fizetés, ahol a vásárlók számára kiemelt szempont a gyorsaság. Magyarország a PayPass-fizetés elterjedtségében a világ élvonalában jár, hiszen megközelítőleg kétmillió egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya van forgalomban az országban.

Megosztás
Exit mobile version