Site icon Insiderblog.hu

Az egyszerűbb online fizetés ma kezdődik

A Mastercard az online vásárlás technológiájának szabványosítására hívja a piaci szereplőket a fizetési adatok kizárólag token-alapú tárolásával.
Manapság magától értetődőnek vesszük azt az egyszerűséget és kényelemet, amely lehetővé teszi a bankkártyás fizetést a világ 50 millió kártyaelfogadó üzletében. Odasétálunk a kasszához és pontosan tudjuk, hogy a bankkártyánk vagy fizetésre használt eszközünk miként fog működni.

Azonban a vásárlás ma már egészen eltér azoktól az időktől, amikor a céget elindítottuk, de elég csak az elmúlt tíz évet nézni. Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy egyre gyakrabban az interneten, vagy a mobilomon vásárolok, a fizetési adataimat pedig számos eszközön elmentem a kereskedők különböző platformjain.

A piaci adatok alapján a mobilos vásárlások száma közel 20 százalékkal nőtt az elmúlt évben. Ez rengeteg idő, ha az asztali számítógépeknél sokkal kisebb kijelzőkön történő böngészésre gondolunk. Ezek a kis kijelzők önmagukban komoly kihívást jelentenek, kezdve a fizetési adataink megadásától addig, hogy beállítsuk, a kereskedő milyen fizetési lehetőségeket jelenítsen meg számunkra.

Éppen ezért jelentettük be néhány órával ezelőtt, hogy támogatjuk az új, EMVCo Secure Remote Commerce-t (SRC), vagyis a szabvány szerinti távoli elérésű fizetési irányelvet, amely tavaly került bemutatásra. Egy las vegas-i iparági eseményen arra hívtunk partnereinket, kereskedőket, bankokat, kártyakibocsátókat és más technológiai szereplőket, hogy ugyanazt az egyszerű, biztonságos és kényelmes fizetési élményt nyújtsuk a fogyasztóknak minden böngészőn és minden eszközön.

Minden az élménnyel kezdődik

A Mastercardnál a digitális stratégiánk abban gyökerezik, hogy egy olyan, a vásárlóinknak az általuk legjobbnak vélt élményt nyújtsuk , amely biztonságos és átlátható, e mellett pedig az adatainkat is védi. Ez a következetességgel kezdődik.

Hasonlóan egy egységes, szabványosított kártyaterminálhoz a kereskedő pultján, úgy véljük, hogy az SRC is megvalósítható egy közös fizetési megoldásként.

Ennek során úgy véljük, hogy az SRC konzisztensebb fizetési élményt nyújt a fogyasztók számára, csökkentve a jelenleg ismert többlépcsős megoldásokat a különböző weboldalakon. és megkönnyíti a kereskedők számára, hogy bevezessék és később biztonságosan tárolják a tokeneket, valamint javítsák ezek elfogadási arányát.

Biztonság mindenhol

Ahogy az EMV chip biztonságot hozott a fizikai kártyás fizetések világába, a tokenizáció kritikus fontossággal bír a digitális világban. Ma a bankkártyák 75 százaléka áll készen a tokenizációra. A kizárólag token alapú világ egy karnyújtásnyira van és az SRC segítséget jelent ennek elérésében, , mivel a tokenizációs sztenderdekre épül. Az SRC a tokenek használata miatt a kártyabirtokost hitelesítő adatokat használhatatlanná teszi a csalók számára, és csökkenti a kockázatokat, amellyel a kereskedőknek kell szembe nézniük. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy a fogyasztók számára is láthatóvá válik, hogy fizetési adataikat hol tárolják, és hogyan használják fel.

Azzal, hogy a tokenek és kriptogramok felé indulunk, gondoskodunk a fogyasztók nyugalmáról, bármilyen fizetési módot választanak is. Az SRC-ben ezeket a biztonsági erőfeszítéseket a kereskedők, a digitális pénztárcák és a webes platformok részéről kiegészíti az EMV 3DS hitelesítés, a biometria, a mesterséges intelligencián alapuló felügyeleti rendszerek és a visszaéléseket felismerő megoldások is.

A mai nap csak az első lépés. Mi pedig a jövőben is beszámolunk majd a fejleményekről, ami ezen az úton vár mindannyiunkra.

Megosztás
Exit mobile version