BlogzineHazai pálya

Nem lesz idén magyar pioneer

Kicsit szomorú, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott Pioneers Fesztivál top 50-jébe nem jutott magyar pályázó. Bécsben azért nagy lesz a buli.A rossz hírt a rendezvény hazai nagykövete Sűdy István osztotta meg a Facebookon. A bécsi szervező nemzetközi mezőnyt állítottak össze, amiben találtunk indiai, sőt ghánai versenyzőt is. A szomszédos országok szinte mindegyike képviselteti magát, mi valahogy kimaradtunk. Aki kíváncsi az 50 befutóra a fesztivál oldalán böngészhet köztük.

Csak találgatni tudunk, s a kedves sógorok úgy tűnik vagy nem ápolják a jó öreg monarchiás nosztalgiánkat, vagy egyszerűen nem neveztek a nagy hírű hazai startupok a versenyre. Mindenképpen szomorú, hogy a kelet-európai startup főváros címért küzdő magyar startup-evangelisták – beleértve magunkat is – nem tudtunk versenyképes teameket küldeni a versenyre. A versenyre egyébként 58 ország 850 startupja nevezett.

Sűdy István szerint óriási csalódás volt számára, hogy a több mint tucatnyi magyar nevező közül a zsűri egyetlen ötletben sem látott annyi fantáziát, hogy döntőbe juttassa. Ez már azért is nagy csalódás, mert tavaly az egyik győztes a magyar Pocket Guide volt.

Megosztás

4 thoughts on “Nem lesz idén magyar pioneer

  • Steve Sudy

    Valóban nagyon szomorú a dolog. Viszont ettől függetlenül a konferencián nagyon sokat lehet tanulni a legújabb trendekről és a Startup Academy-n arról, hogy hogyan vidd sikerre a startupod. Ha jönnél a fesztiválra a közös busszal a magyar startup szféra legjobb arcaival (nagy party lesz ;)), akkor csatlakozz ehhez a facebook csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/311073282325428/

  • prospero

    Ez tényleg meglepő és nem is értjük, azért nagyon klassz magyar ötletek és startup-ok szoktak lenni… ezt meg tudom erősíteni! (lásd SUU-ra jelentkezők)

  • Mater Muter

    Kik voltak a hazai nevezők?

  • kmark101

    Szerintem egyáltalán nincs szó arról hogy rossz lenne a helyzet. Végignéztem mind az 50 startup adatlapját, fele 3D témával, másik fele valamilyen social témával foglalkozik. Valszeg idén ez volt a két buzzword amiket ráengedtek a jelentkezésekre, nyilván nem néztek át 850 startupot részletesen. Én 3 startupot ismerek akik jelentkeztek, 2-nek a website-ját sem nézték meg pedig komoly termékkel rendelkeznek, nem ötlet fázisban van egyik sem. Szóval nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni… különben is ez csak egy fesztivál, az üzleti siker nem itt dől el, max egy kis marketing katalizátorként szolgálhat.

Comments are closed.