Site icon Insiderblog.hu

Üzemet alapít és tőkét von be a designbeton cég

Üzemszerű betongyártásra áll rá a tavaly decemberben megalakult az IVANKA Factory Zrt., amely előrehaladott tárgyalásokat folytat egy tőkealappal – értesült az Insiderblog.hu.

A tíz éve működő luxusbeton manufaktúra korábban két kisvállalkozásban, az IR-COMP Bt-ben és az IVANKA Concrete Kft-ben végezte design beton tervező és gyártó tevékenységét. A Zrt. megalapításával az IVANKA szervezete egyránt alkalmassá vált egy erős pénzügyi befektető bevonására, valamint egy nemzetközi lábakon álló szakmai tanácsadó testület – Advisory Board –  létrehozására. Ivánka Katalin és Ivánka András alapítók célja az új céggel a korábbi manufakturális és egyedi sorozatú gyártásról az átállás az üzemszerű sorozatgyártás beindítására.

A korábban családi vállalkozásban működő, és hazai piacvezető luxusbeton cég komoly nemzetközi expanzióban van, melynek része, hogy 2011. szeptemberében – első kapszulakollekciójával sikeresen mutatta be Londonban Fashion divízióját, továbbá egyik fő olasz partnere, a 14ORA ITALAIANA 2012. januárban elindította a nemzetközi forgalmazását a CEMENTO14 névre keresztelt közös fejlesztésű külső homlokzati, belső falburkolat és padló dekorációs betonnak.

Az olasz disztribútor által nemzetközileg forgalmazott panel termék hatékonyan egészíti ki a korábban is nagy szériában eladott FLASTER Tiles termékcsaládot. Utóbbi első kiemelt célpiaca az Egyesült Királyság volt, ahol olyan nagy presztízsű projektekbe került betervezésre, mint a Liberty London többszáz éves nagyáruház, vagy éppen az új olimpiai helyszíneken megnyitott Ganapati étterem, Cow Sratford és Geronimo Inns.

A tradicionális motívumvilágból építkező burkolathoz az IVANKA kortárs anyaghasználatot és progresszív konfigurációkat társít, melynek eredményeként a termék mindössze kétféle sorozatgyártott eleméből egyedi felületek jönnek létre. Az olasz és brit megrendelések teljesítése mellett az IVANKA sikerrel szállít disztribúciós hálózatán keresztül, valamint közvetlenül egyaránt a világ számos pontjára Hong Kong-tól Malajzián át egészen Ausztráliáig.

Korábban, a családi Bt.-t követően az  IVANKA Concrete Kft. létrehozását a növekvő keresletből származó méretnövekmény, a szakmai díjak, elismerések szaporodásával és tudatos kommunikáció következményeként kialakuló presztízs, és az export egyre növekvő aránya igényelte. A vállalat fejlődésének harmadik állomása, a most frissen megalapításra került IVANKA Factory Zrt., elsősorban azt a célt szolgálta, hogy minél könnyebben lehessen bővíteni a vállalatot, azaz tőkét bevonni és kielégíteni a rohamosan növekvő keresletet.

Ivánka Katalin a cég alapítója elmondta, hogy „A külföldön elért sikerek megerősítik a cég azon célkitűzését, hogy a nemzetközi piacon meghatározó, befolyásos és erős identitású márkát építsen, és öt éven belül Európa vezető design beton vállalatává váljon „
Ivánka András a cég másik alapítója kifejtette, hogy „A sorozatgyártás beindítását a korábban egyedileg gyártott termékek iránt megnövekedett nemzetközi kereslet indukálta. Ebben nagy szerepet játszik a hazai innováció és egyedi anyaghasználat, amelyet immár nemzetközileg is keresnek és a gazdasági recesszió ellenére növekszik iránta az igény…”

A cég teljes, bővített sorozatgyártó kapacitását egy új budapesti telephelyen, a 16. kerületi Újszász utcai gyártóbázison valósítja meg, ahol a 3600 m2-es alapterületen a gyártóhely mellett új értékesítési és irodatér szolgálja majd a vevői igényeket és a dolgozókat, mint motivált közösséget. A kisebb alapterületű 13. kerület Bulcsú utcai Bemutatóterem és Stúdió a belvárosban továbbra is fennmarad a mellette működő workshop laborral és manufaktúrával az egyedi gyártások, és a belvárosban mozgó ügyfelek hatékony kiszolgálására.

Megosztás
Exit mobile version