Az MKB Bank alkalmazza elsőként a magyar robottanácsadót

– Az MKB Bank egyedülálló digitális tapasztalatait felhasználva, a pénzintézet folyamatosan bővülő digitális szolgáltatásainak egyik elemeként, az MKB Private Banking a magyar bankszektorban elsőként alkalmaz robottanácsadót.

A bevezetésre kerülő megoldás három fő területen – szofisztikált eszközallokáció, modellkonformitás monitoring, villámgyors termékinformáció – garantál jelentős előrelépést. Az új rendszernek köszönhetően az MKB Private Banking a jövőben még gyorsabban tud az MKB Bank befektetési portfoliójában található nagyszámú eszközről naprakész, könnyen átlátható információkat biztosítani, és ennek köszönhetően a tanácsadók – az aktuális befektetési irányelvekkel összhangban – teljes mértékben egyedi portfólió kiajánlásokat biztosíthatnak az ügyfeleknek.

A fejlesztés az MKB Private Banking számára jelentős költséghatékonyság-növekedést, még hatékonyabb ügyfél-akvizíciót, illetve ügyfél-megtartást; az MKB Private Banking ügyfelei számára az eddigieknél is proaktívabb kiszolgálást és még jobb teljesítményű befektetéseket biztosíthat.

Hasonló megoldások gyakoriak a fejlett pénzügyi piacokon, így például a vezető német Robo-Advisor, a 2014-ben alapított Scalable Capital a spanyol Santander Openbanking részére fejlesztett digitális vagyonkezelési szoftvert, az USA-ban a SigFig nevű digitális vagyonkezelést fejlesztő cég a Wells Fargo hasonló rendszerének motorját szolgáltatja.

A Blueopes Zrt. – melynek fő befektetője az MKB Fintechlab – pénzintézetek, alapkezelők és befektetési szolgáltatók részére fejleszt digitális vagyonkezelési platformot. 2017-ben elnyerte a Central European Startup Awards „Legjobb Magyar Fintech” díját, 2018-ban a 73 millió ügyféllel rendelkező BBVA globális bankcsoport „Legjobb Fintech a Fenntartható Pénzügyekért” díját.

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója: „Az MKB Private Banking a hazai privát banki piac meghatározó, egyik legnagyobb állománnyal és ügyfélkörrel bíró szereplője. Szolgáltatásunk meghatározó eleme a személyes tanácsadás, az ügyfeleink és a tanácsadóink közötti hosszú távú, rendszeres, közvetlen emberi kapcsolat. Hiszünk abban, hogy a private banking szolgáltatás és a befektetési tanácsadás – a digitalizáció előrehaladása mellett – a jövőben is erősen személyekhez kötődő tevékenység marad. A Blueopes Zrt.-vel együttműködve olyan „Döntéstámogató és Eszközallokációs” rendszert fejlesztettünk ki, melynek fő célja, hogy hatékonyan támogassa private banking tanácsadóink munkáját az ügyfélportfoliók összeállítása során. A modellt „hibrid tanácsadói modellnek”, hívjuk, hiszen sikerrel ötvözi a személyes kiszolgálás és a korszerű digitális technológiák előnyeit.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .