Site icon Insiderblog.hu

Üdvözlet Jeremie-országban! Tud valaki valamit?

Hoppá ma blogunk történetében nagy dolog történt: a Magyar Nemzet amolyan oknyomózó cikket jelentetett meg az InsiderBlog alapján és a Jeremie vizsgálati ügyben… Most először láttuk, hogy blogunkkal a mainstream média is foglalkozik!

Pénteki MN, 5. oldal, nagy cikk a „Visszajönnek a baranyai bányászok Spanyolországból” cikk alatt:

Nos a cikk a híresztelésünk alapján született és azt feszegeti, hogy miért nem költődnek gyorsan és a szerződések menetében az EU-s jeremie források. A cikkből kiderül, hogy az MV zrt. igazából nem akar válaszolni és az NFÜ-höz utal mindent. Kiderül, hogy „semmi nem derül ki”. Kiderül, hogy mégis lehet valami téma, amiről senki nem tud semmit. Vagy inkább nem akar tudni.

Most akkor mi van?! Miért is vizsgálják ezeket az alapokat? A Finext is nyilatkozik, de szerinte alig vannak minőségi projektek és ez a gond. A Morandot nem sikerült elérni. A Kockázati Tőkeblogon másak a számok, mint az Insideren, de akkor ki tudja a végleges számokat. Átlátható valakinek ez egyáltalán? A szakértő szerint a publikus számok nem a valóságot mutatják, hiszen sok esetben nincs is kihelyezve a pénz a „végső kedvezményezettnek”. De maga az MV Zrt sem mond el semmit. Szóval senki nem tud semmit.

Sőt akkor azt sem értem, hogy az MV Zrt miért vizsgálódik: rutin vagy mégsem? Nem értem, hogy mi történik? Jól halad a Jeremie vagy mégsem?

Ti tudtok valamit? Mi lehet ez?

HÁTTÉRINFO: A Jeremie 1 alapok költési határideje idén dec. 31-vel zárul. Sokuk még késedelemben van, de márciustól elindulnak az új, Jeremie 2-es tőkealapok. Híresztelik, hogy páran szeretnének hosszabb futamidőt. De állítólag jönnek a Jeremie 3-as alapok is. Ennek a kiírása bármikor megtörténhet a keretösszeg már jóvá lett hagyva (12 mrd). Utóbbi új belépők vélhetően erős hatalmi és befolyásolási erővel fognak bírni. Ennyit tudunk, ami szakmailag evidens vagy prognosztizálható. A többi merő találgatás.

(Címlapi fotó forrása, szerzője kedvenc fotóblogunk: Ív and Candie)

 

Megosztás
Exit mobile version