Hazai pálya

Vauv pletykák: LOFFICE és JEREMIE-3

Piaci értesülés szerint a LOFFICE júniusban startup programot indít! Vauv!! Várhatóan egy ügyvédi iroda és néhány mentor válogatja majd az új internetes oldalon jelentkező ötletgazdákat. A pletyka arról is szól…

tumblr_mkxnf9pCLX1r1tckio1_500 ….,hogy állítólag seed nagyságrendű pénzeket is adnak majd a legjobb projekteknek. Éljen!

A Klementz nővérek már régóta a hazai közösség meghatározó tagjai és a coworking irodájukkal elsőként indultak anno 2010 körül. Nyáron sokat beszélgettünk és már akkor sem értettem miért nem nyitnak a startup világ felé… Nos, most itt a válasz!! Éljen!! Őket ismerve a minőség biztos magas szintű lesz! Hajrá Kata és Panni!!

MÁS – JEREMIE, A HÁROM!

tumblr_m1evg0OPop1r6ielfo1_500Aztán több forrásból is hallottuk, hogy két héten belül kihirdetik a Jeremie 3 tőkeprogram nyerteseinek listáját. A pletykák szerint csaknem 16 jelentkező (!) tőketársaság volt a 12 milliárdos támogatási keretre, amelyből várhatóan 4 új növekedési tőkealap jöhet létre.

Állítólag nagy esélyei vannak – de ez már csak tényleg találgatás! – a Lantos Csaba által képviselt érdekkörnek vagy a Questor csoportnak is – utóbbi már egy seed tőkealapot indított a Jeremie 2 során (lásd Core Ventures). A piacon ennek kapcsán vélhetően erős tőkekoncentráció történik majd. Ez erősíti a piac fejlődését és hosszabbtávon izgalmas versenyt jelent a legjobb startup-ok iránt.  A piac jelentős fejlődésen fog keresztül menni!

Ha ez piacilag  így alakul, akkor hamarosan egy startup-nak érdemes lesz elgondolkoznia azon, hogy csak olyan tőkealaphoz forduljon-e támogatásért, ahol egy tőkealapot kezelnek vagy netán egyből egy olyannal tárgyaljon, ahol képesek 4-5 éves távlatban több befektetési szintet is „házon belül” lekezelni, mivel akár több (lásd seed + növekedési) alap pénzét kezelik… Azaz a tőkét kereső startup indulhat egy seed (lásd 40M) befektetéssel, majd ugyanaz a tőkecsoport képes magasabb szintre is eljuttatni (lásd 200-300M).

Hát ez izgalmas kérdés lesz hamarosan és meg tudjuk az eredményt! Addig is jaj annak, aki rossz vízre hajózik ki! Érdemes lesz figyelni!

tumblr_mg9pquRI0L1rykv21o1_500

 

Kíváncsian várjuk és a LOFFICA-nak drukkolunk az új programhoz!

Megosztás

One thought on “Vauv pletykák: LOFFICE és JEREMIE-3

Comments are closed.