Site icon Insiderblog.hu

NEW AGE 3 – a debreceni ring

Igen, túl vagyunk a Get In The Ring! nemzetközi startup verseny debreceni fordulóján (NEW AGE 2), ahol a vidéki startup csapatatok képviselői azért szálltak ringbe, hogy kiütéses győzelemmel kerüljenek be a Corvinus Egyetem aulájában, november 25-én megrendezésre kerülő nemzeti döntőbe – helyszíni tudósítás, Debrecenből.

Az GITR! Hungary verseny szervezői és a debreceni startup hét rendezői maximálisan kitettek magukért. A kemény munkájuknak köszönhetően az év egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb vidéki startup versenyén vettünk részt. Hogy mindez miért fontos?

Mert láthattuk, hogy a nagy szavak tettekké válnak és végre valami teljesen új dolog vette kezdetét a debreceni vállalkozói térben… valami új, erőteljes, tenni akaró (közösség). Most már tényleg hiszek benne!

Meg persze azért is, mert láthattuk, hogy a vidéki városainkban igen is van startup élet, közösség és pezsgés – csak ennek valamiért sosem adunk hangot és felületet.

A debreceni startup week záró eseményét a Debreceni Egyetem diákklubjába vitték el a szervezők.


A GITR! egyedi, showműsor-szerű koncepciója ismételten bizonyított. A 8 döntős csapatból, a zsűriből és a közönségből is kihozta a maximumot. A startup csapat egy-egy képviselőjének a felállított boksz ringben 5 menet alatt kellett meggyőznie a zsűrit, hogy jobb a szorító másik sarkában állónál. Mint egy igazi boksz meccsen, csak itt az öklük helyett a tudásukat használhatják a fiatal innovátorok! Higgyétek el ez nem egy szokványos pitching verseny, itt még a legrutinosabbak is megizzadnak!

A verseny döntőjére este fél 10-kor került csak sor, de ez senkit sem zavart, mert unalomnak helye nem volt. Na meg persze a bor is fogyott..:)

Végül a debreceni fordulóból 2 pehelysúlyú és 1 középsúlyú csapat jutott be a november 25-én, a Corvinus Egyetem aulájában megrendezendő nemzeti döntőre. A továbbjutott csapatokról röviden:

  1. Prelife: Mérőeszközünk adatot biztosít arról hogyan érdemes egyénre szabni az embrió beültetések időzítését. A hagyományos módszerek drágák, ráadásul az esetek kevesebb, mint felében sikeresek. Az európai piacon 200 ezer felmérésre lehet igény évente, ez számunkra potenciálisan 20 millió eurós bevételt jelentene évente.
PreLife csapat versenyzője: Péter a ringben.
  1. RF Anatomy: Egy anatómiai applikációt készítettünk, amely nem túl drága az egészségügyben tanuló vagy dolgozó személyek számára. A program tudástára rendkívül tág. Hiánypótlónak érezzük projektünket, ami által létrehoztunk egy részletes térképet, amely financiálisan bárki számára elérhető.
Ádám, az RF Anatomy képviseletében a szorítóban.
  1. PlanMaster3D: A vállalkozás terméke egy egyedülálló szoftver, amely lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy a legkomplikáltabb kezeléseket is képes legyen elmagyarázni betegeik számára, testreszabott 3d animációk segítségével, gyors és könnyen feldolgozható módon, egyetlen klikkeléssel.

A debreceni rendezvény tapasztalataiból csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy menjen el és nézze meg a budapesti nemzeti döntőt. A szórakozás és a színvonal garantált lesz, a helyi szervezésben a Red Bull csapata is részt vesz.

Részleteket az eseményről az alábbi oldalon olvashattok: www.getinthering.hu

Zsűri (balról): Ács Zoltán (Design Terminal), Kovács Zoltán (Climate-KIC PPIS), Varga Tarr-Sándor (DBH Seedstar), Katona Bence (GITR főszervező)

 

—–

Szolgálati közlemény:

Kovács Zsolt, EH vezető a debreceni esemény főnöke.

Az Enterprise Hungary és az InCube hallgatói diákszervezet szervezésében megvalósuló GITR! 2015 Hungary a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg, amelynek kiemelt célja a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, a fiatalok vállalkozói ambícióinak ösztönzése és a startup vállalkozások utánpótlásának biztosítása.

A nonprofit szervezet nagy gondot fordít a hazai felsőoktatásban születő, innovatív ötletek megvalósításának támogatására, és a kezdő vállalkozások fejlesztésére.

Az InsiderBlog az esemény hivatalos médiapartnere és támogatója.

 

 

Megosztás
Exit mobile version