Hazai pálya

NEW AGE 3 – a debreceni ring

Igen, túl vagyunk a Get In The Ring! nemzetközi startup verseny debreceni fordulóján (NEW AGE 2), ahol a vidéki startup csapatatok képviselői azért szálltak ringbe, hogy kiütéses győzelemmel kerüljenek be a Corvinus Egyetem aulájában, november 25-én megrendezésre kerülő nemzeti döntőbe – helyszíni tudósítás, Debrecenből.

Az GITR! Hungary verseny szervezői és a debreceni startup hét rendezői maximálisan kitettek magukért. A kemény munkájuknak köszönhetően az év egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb vidéki startup versenyén vettünk részt. Hogy mindez miért fontos?

Mert láthattuk, hogy a nagy szavak tettekké válnak és végre valami teljesen új dolog vette kezdetét a debreceni vállalkozói térben… valami új, erőteljes, tenni akaró (közösség). Most már tényleg hiszek benne!

Meg persze azért is, mert láthattuk, hogy a vidéki városainkban igen is van startup élet, közösség és pezsgés – csak ennek valamiért sosem adunk hangot és felületet.

A debreceni startup week záró eseményét a Debreceni Egyetem diákklubjába vitték el a szervezők.

IMG_8377
A GITR! egyedi, showműsor-szerű koncepciója ismételten bizonyított. A 8 döntős csapatból, a zsűriből és a közönségből is kihozta a maximumot. A startup csapat egy-egy képviselőjének a felállított boksz ringben 5 menet alatt kellett meggyőznie a zsűrit, hogy jobb a szorító másik sarkában állónál. Mint egy igazi boksz meccsen, csak itt az öklük helyett a tudásukat használhatják a fiatal innovátorok! Higgyétek el ez nem egy szokványos pitching verseny, itt még a legrutinosabbak is megizzadnak!

IMG_8375

A verseny döntőjére este fél 10-kor került csak sor, de ez senkit sem zavart, mert unalomnak helye nem volt. Na meg persze a bor is fogyott..:)

IMG_8941

Végül a debreceni fordulóból 2 pehelysúlyú és 1 középsúlyú csapat jutott be a november 25-én, a Corvinus Egyetem aulájában megrendezendő nemzeti döntőre. A továbbjutott csapatokról röviden:

  1. Prelife: Mérőeszközünk adatot biztosít arról hogyan érdemes egyénre szabni az embrió beültetések időzítését. A hagyományos módszerek drágák, ráadásul az esetek kevesebb, mint felében sikeresek. Az európai piacon 200 ezer felmérésre lehet igény évente, ez számunkra potenciálisan 20 millió eurós bevételt jelentene évente.
IMG_8849
PreLife csapat versenyzője: Péter a ringben.
  1. RF Anatomy: Egy anatómiai applikációt készítettünk, amely nem túl drága az egészségügyben tanuló vagy dolgozó személyek számára. A program tudástára rendkívül tág. Hiánypótlónak érezzük projektünket, ami által létrehoztunk egy részletes térképet, amely financiálisan bárki számára elérhető.
IMG_8359
Ádám, az RF Anatomy képviseletében a szorítóban.
  1. PlanMaster3D: A vállalkozás terméke egy egyedülálló szoftver, amely lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy a legkomplikáltabb kezeléseket is képes legyen elmagyarázni betegeik számára, testreszabott 3d animációk segítségével, gyors és könnyen feldolgozható módon, egyetlen klikkeléssel.

A debreceni rendezvény tapasztalataiból csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy menjen el és nézze meg a budapesti nemzeti döntőt. A szórakozás és a színvonal garantált lesz, a helyi szervezésben a Red Bull csapata is részt vesz.

Részleteket az eseményről az alábbi oldalon olvashattok: www.getinthering.hu

Zsűri (balról): Ács Zoltán (Design Terminal), Kovács Zoltán (Climate-KIC PPIS), Varga Tarr-Sándor (DBH Seedstar), Katona Bence (GITR főszervező)
Zsűri (balról): Ács Zoltán (Design Terminal), Kovács Zoltán (Climate-KIC PPIS), Varga Tarr-Sándor (DBH Seedstar), Katona Bence (GITR főszervező)

 

—–

Szolgálati közlemény:

Kovács Zsolt, EH vezető a debreceni esemény főnöke.
Kovács Zsolt, EH vezető a debreceni esemény főnöke.

Az Enterprise Hungary és az InCube hallgatói diákszervezet szervezésében megvalósuló GITR! 2015 Hungary a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg, amelynek kiemelt célja a hazai innovációs ökoszisztéma fejlesztése, a fiatalok vállalkozói ambícióinak ösztönzése és a startup vállalkozások utánpótlásának biztosítása.

A nonprofit szervezet nagy gondot fordít a hazai felsőoktatásban születő, innovatív ötletek megvalósításának támogatására, és a kezdő vállalkozások fejlesztésére.

Az InsiderBlog az esemény hivatalos médiapartnere és támogatója.

 

 

Megosztás

One thought on “NEW AGE 3 – a debreceni ring

Comments are closed.