BlogzineHazai pályaRiportokStartupok

Szuperszenzor nyert az idei SUU-n

A Startup Underground (SUU12) konferencián a Pázmány Péter Egyetemen kifejlesztett, a robotikát megújító, speciális nyomásérzékelő mellett a Karma Platform és a Smart Socket alkotóit díjazta a zsűri. A közönség díjat a Magyar Czidert megálomdói szerezték meg.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett startup konferencia hagyományosan egyszerre a legjobbak versenye mellett, a hazai startup világ egyik legnagyobb találkozópontja. A szervezők idén olyan előadásokkal és workshopokkal bővítették a programot, amelyeken az érdeklődők betekintést nyerhettek a nemzetközi trendekbe is.

Az idei startup versenyre benevezett 63 startup közül az előzetesen kiválasztott 8 döntős mindegyike esélyes lehetett volna az első díjra, amit végül a zsűri az Optoforce megalkotóinak ítélt oda. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem robotikai tanszékének munkatársai egy három dimenziós erőmérő eszközt fejlesztettek, amely nem csak az erő mértékét, hanem annak irányát is képes meghatározni, valamint olyan érzékeny, hogy akár egy tollpihe érintésének hatásait is pontosan meg tudja mérni. A versenyen bemutatott szenzor 12 milliméteres prototípusa a fejlesztők szerint tovább miniatürizálható és akár mobiltelefonokba is beépíthető lesz hamarosan.

Voltunk azért jó néhányan. A Corvin Mozi nagyterme jól jött!

A második helyezést a Karma Platform nyerte, amely az agilis fejlesztői módszertant ötvözi a vállalati ügyviteli szoftverekkel. A megoldás természetesen okostelefonokra is kiterjeszti a felhasználás lehetőségeit, így lényegesen rugalmasabb, mint a jelenleg piacon lévő programok.

A tavalyi EPC győztes Smart Socket, idén is dobogós helyezést könyvelhetett el a kiélezett versenyben. A környezettudatos okos konnektorok megalkotói sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban, s a versenyen egy komplex, vállalatok számára előnyös  energia auditálási rendszerrel álltak elő. A megoldásuk remélhetőleg a világ környezettudatos trendjeibe illeszkedő hazai sikertörténet lesz nemzetközi szinten is.

Páran a lépcsőn is ültek.

A közönségdíjat egyértelműen a magyar Czider megvalósítását tervező három lány szerezte meg, akik dinamikus prezentációjukkal, azonnal belopták magukat a hazai startupperek szívébe. Ötletük egyszerűsége és a bemutatott piaci lehetőségek a legjobbak közé emelték a magyar „almabor” megálmodóit.

A fejlesztői közösség tagjai, a kockázati tőketársaságok képviselői, tanácsadók és az üzleti angyalok a rendezvényen személyes kapcsolatokká változtathatják az egész éves közös munkát. A SUU így nem csak a versenyzőknek ad esélyt a fejlődésre és továbblépésre, hanem minden jelenlevőnek lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre, partnerkeresésre.

Aki nem sietett, lemaradt a finom Pizzákról!

Az idei rendezvényen újdonságként meghirdetésre került a szilícium-völgyi Singularity University regionális versenye is, amelyre a SUU oldalán keresztül már jelentkezhetnek azok a startupok, amelyek a világhírüket a Google és NASA által szervezett kurzuson szeretnék megalapozni. Akik pedig itthon szeretnének továbbfejlődni, azok számára a Founder Institute 4 hónapos worshop sorozatán vehetnek részt, ahol nemzetközi mentoroktól tanulhatják meg a kezdő válllakozások sikerének titkait.

Miskolczy Csaba a versenyfőszervezője szerint az idei SUU is bebizonyította, hogy egyre nagyobb szükség van a nemzetközi versenyekhez hasonló szintű hazai eseményekre, hiszen a magyar fejlesztők esélyeit alapozhatja meg egy ilyen megmérettetés. Ezért a Startup Underground szervezői a versenybe nem jutott csapatoknak a közeljövőben bemutatkozó workshop sorozatot szerveznek, hogy a többi pályázót is megismerhessék a befektetők.

Megosztás

One thought on “Szuperszenzor nyert az idei SUU-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük