Site icon Insiderblog.hu

Nem lesz idén magyar pioneer

Kicsit szomorú, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott Pioneers Fesztivál top 50-jébe nem jutott magyar pályázó. Bécsben azért nagy lesz a buli.A rossz hírt a rendezvény hazai nagykövete Sűdy István osztotta meg a Facebookon. A bécsi szervező nemzetközi mezőnyt állítottak össze, amiben találtunk indiai, sőt ghánai versenyzőt is. A szomszédos országok szinte mindegyike képviselteti magát, mi valahogy kimaradtunk. Aki kíváncsi az 50 befutóra a fesztivál oldalán böngészhet köztük.

Csak találgatni tudunk, s a kedves sógorok úgy tűnik vagy nem ápolják a jó öreg monarchiás nosztalgiánkat, vagy egyszerűen nem neveztek a nagy hírű hazai startupok a versenyre. Mindenképpen szomorú, hogy a kelet-európai startup főváros címért küzdő magyar startup-evangelisták – beleértve magunkat is – nem tudtunk versenyképes teameket küldeni a versenyre. A versenyre egyébként 58 ország 850 startupja nevezett.

Sűdy István szerint óriási csalódás volt számára, hogy a több mint tucatnyi magyar nevező közül a zsűri egyetlen ötletben sem látott annyi fantáziát, hogy döntőbe juttassa. Ez már azért is nagy csalódás, mert tavaly az egyik győztes a magyar Pocket Guide volt.

Megosztás
Exit mobile version