Blogzine

App és mobilszájt konferenciákra

Piaci rést találtak magyar fejlesztők.

Az fps webügynökség új szolgáltatása a ConfCat a konferenciaszervezőknek abban segít, hogy ne kelljen külön honlapot és alkalmazást készíteni egy-egy eseményre. A miskolci és budapesti irodákkal rendelkező cég már korábban is szerzett tapasztaltot ezen a területen, hiszen például a Internet Hungary konferencia szervezőivel is együttműködnek.

Az új magyar fejlesztés segítségével a szervezőknek nem kell külön a honlappal és az appokkal foglalkozni, ezt elvégzi helyettük a ConfCat. Minden mobil eszközön optimalizált formában jelenik meg az így készített weblap, és készül Andorid, iOS és Windows Phone platformra is alkalmazás. A szolgáltatás keretében csupán 15 munkanapon belül készítik el a teljes webes konferenciamegjelenést.

Kolozsi Istvántól, az fps egyik ügyvezetőjének tájékoztatása szerint bár sokan felismerték a mobilos megjelenés fontosságát, saját alkalmazás fejlesztéséhez kevesen rendelkeznek megfelelő erőforrásokkal.

confcat

A szolgáltatás a múlt héten indult, az amerikai érdeklődések mellett már konkrét megrendelés is van. Az Edinburgh-ben rendezett European Information Architecture Conference már a ConfCat alkalmazásokat használja.

Nagyobb konfeenciákon igazán előnyös, hogy ha elmaradna egy esemény, vagy késés történik, akkor a program automatikusan frissíti az információkat a résztvevők eszközein. A helyszínről készült interaktív térkép is sokaknak hasznos lehet.

Megosztás