Blogzine

Összefoglaló az IVSZ start-up konferenciáról

Tudatosabb gyerekvállalást segítő alkalmazással és bioszenzorral nyerték a start-up versenyt.

Több száz fő érdeklődő részvételével csütörtökön rendezték meg az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) első start-up konferenciáját és a hozzá kapcsolódó versenyt. A Szövetség, a startupok többségét felölelő, technológiai vállalatok szakmai szervezeteként fontos küldetésének és céljának tartja, hogy lehetőséget kínáljon minden érdeklődőnek a tájékozódásra. A konferencia részeként mutatkoztak be a Start-up verseny döntősei, akik közül a Fertilitag ötletét választották a legígéretesebbnek. A konferencián került sor a Telenor Fedezd fel ma a holnap megoldásait! pályázatának díjátadójára is.

„A szakmát képviselő IVSZ-nek minden segítséget meg kell adni az új feltörekvő exportképes vállalkozások létrejöttének támogatásához, azért hogy iparágunk töretlenül fejlődhessen, ezzel is segítve például a szoftver export piac öt éven belüli megduplázódását. Fontos az inkubációs folyamatok támogatása anyagi és szakmai eszközökkel, annak érdekében, hogy minél több ötlet jusson el a kockázati tőke bevonás fázisába, ahol a megvalósítást már piaci szereplők végzik. A konferenciával elindítottuk ezt a folyamatot, amit a jövőben nagyobb intenzitással szeretnénk folytatni. Amennyiben az iparág fejlesztését a kormány kiemelten kezeli, az a foglalkoztatás növelésében, az EU felé vállalt K+F célok (0,6% pont növekedés) elérésében és a magyar hozzáadott értéken alapuló exportnövekedési célok elérésében egyaránt tevékenyen részt tud vállalni.” – nyilatkozta Dobos Attila, az IVSZ főtitkára.

A fogantatási esélyt maximalizálná a legjobb startup ötlet

A konferencia részeként, az IVSZ Start-up verseny legígéretesebb öt versenyzője mutatkozott be a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt. Az Easyling, ReSoNo, SmartVineyard, Fertilitag és Zivi érdekes üzleti tervei közül végül a zsűri a Fertilitag csapatát választotta a legígéretesebbnek, így ők utaznak májusban Berlinbe, hogy nemzetközi kockázati-tőkebefektetők előtt is bemutatkozhassanak. A repülőjegy és berlini Seedcamp „priority check-in” lehetősége mellett az utazást megelőzően hetente egy mentori felkészítő foglalkozásban is részesülnek az IVSZ mentorainak segítségével. A nyertesnek járó díjat Záboji B. Péter, a European Entrepreneurship Foundation alapítója adta át, akinek közreműködésével és főszervezői tevékenységével 2012-ben először érkezett Magyarországra a Seedcamp.

A nyertes pályázat a Fertilitag, egy eldobható NFC képes bioszenzor a nők havi ciklusának monitorozására. A tapasz saját áramforrás és vezeték nélkül szolgáltat orvosi adatokat a felhasználóról. Az adatok kinyerése és feldolgozása közeltéri kommunikációra képes okostelefonnal történik. A felhasználói felület pedig egy naptár, amelyben pontosan meghatározásra kerülnek azok a napok, amelyeken a fogantatás esélyei maximálisak, így a gyerekvállalás tudatosan vállalható vagy elkerülhető.

A zsűri tagjai: Bruckner Zoltán (Primus Capital), Brückner Gergely (Figyelő), Józsa Szabolcs (CIT, szakmai szervezőpartner), Szőke Márton (aktív befektető, angel investor) és Vinnai Balázs (IND Group)

Megosztás

2 thoughts on “Összefoglaló az IVSZ start-up konferenciáról

 • Miért szereti mindenki azt a béna Akvárium gödröt? Egy nagy rohadó tócsa alatt nulla interneteléréssel megvert betonbunker.
  Az IVSZ konferencia egyébként nem volt rossz.

  Reply
 • Dobos Attila

  Kedves Mutyipalko!
  Köszi a dicséretet! A helyszínnel kapcsolatban bizonytalan vagyok. Javasolj másik helyszínt!
  Köszi

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük