Blogzine

Amerikai akcelerátor versenye Pozsonyban (további részletek)

A Szilícium-völgy Európába látogat – legyél ott a cégeddel te is!

Ahogy korábbi cikkünkben (hétfőn, azaz tegnap) beszámoltunk a US Market Access Center (US MAC – www.usmarketaccess.com ) az egyik legismertebb szilícium-völgybeli akcelerátor. Régóta dolgozik együtt európai start-upokkal és más inkubátorokkal, folyamatos, aktív kapcsolatot tartva például közép-európai országokkal is. A Szilícium-völgyben rendszeresen szerveznek versenyeket, befektetői eseményeket. A program korábbi változata San Francisco-ban került megrendezésre.

A USMAC – korábbi személyes kapcsolatok alapján – a Technopolitan Zrt.-t bízta meg a magyarországi szervezési feladatokkal. A részt vevő cégek hivatalos regisztrációja a rendezvényre kizárólag az egyes országok helyi szervezőin keresztül történik. A Technopolitannek sikerült elérni, hogy a 4000 USD részvételi díjat két – a USMAC által kiválasztott – cégnek a szervezők elengedik.

“A Szilícium-völgy Európába látogat” rendezvény röviden: A US MAC legújabb kezdeményezésére 25 nagyvállalati,  illetve kockázati tőke befektető érkezik Európába elsősorban a Szilícium-völgyből, hogy megismerjék a 60 legígéretesebb startup céget a világ minden tájáról. A tréningekből, versenyből, kiállításból és egyéni találkozókból álló esemény Pozsonyban kerül megrendezésre, 2015. október 12. és 16. között „TechMatch Global” néven. További résztvevő országok pl. Németország, Olaszország, Spanyolország, Írország, a Balti államok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Japán, Korea és Magyarország is. Minden régió, illetve ország egy helyi szervező cég által maximum 4 piacra érett állapotban lévő, technológiai startup céget nevezhet be a versenyre. Olyan cégek jelentkezését várják a szervezők, akiknek már van bevételük, és/vagy jelentős validációjuk a hazai piacon korai-adoptáló cégektől. Fontos kritérium a védhető szellemi tulajdon, a „disruptive” innováció, és/vagy meghatározó piaci versenyelőny. Nem várják olyanok jelentkezését, akiknek a bevétele valamilyen közösség/hobbi/párkereső stb. rendszer reklámbevételeire alapul; nincs skálázható, magas profittartalmú ismételhető termékük; jogi, biztonsági, személyiségvédelmi, vagy egyéb problémáik vannak.  A preferált területekről és a rendezvényről részletesebben itt lehet olvasni:  http://usmarketaccess.com/techmatch/ .

A további kiválasztási szempontok a 27 befektető és VC követelményei szerint lettek összeállítva. A pozsonyi rendezvényre részvételi díj nélkül kijutó 2 magyar cég lehetőséget kap, hogy bemutatkozzon az amerikai befektetők előtt a négy napos „Szilícium-völgy Európába látogat” esemény keretében. Fontos tudni, hogy a pozsonyi verseny döntősei között a szervezők 300 ezer dollárt is szét fognak osztani.

Néhány név a 27 nagyvállalati/befektetői résztvevő közül: Adobe, Cisco, DoCoMo Ventures, Fujitsu, Honda, Hyunday Ventures, Intel Capital, LG, Oracle, Paypal, Salesforce, SAP, SanDisk, Sony USA, Sprint.

Amennyiben Ti is be szeretnétek kerülni a döntőbe és bemutatkozni Pozsonyban a TechMatch Global-on, küldjetek egy one-pager-t az info@technopolitan.biz e-mail címre 2015. szeptember 23-ig. A Technopolitan szervezésében lezajló előszűrés után, 2015. szeptember 25-én délután a legjobb 4-5 céggel a USMAC Skype interjút fog folytatni és ez alapján választják ki a 2 magyar résztvevőt.

Megosztás