TŐKÉT KERES?

Az InsiderBlog.hu fő célja a tájékoztatás, ám egyúttal szeretnénk egyfajta hidat is építeni a tőkét kereső projektek és a befektetők közé.

A három alapítónk és tucatnyi külsős blogger társunk, partnerünk kitartó munkája által, a startup és kockázatitőke iparágban szerzett sokéves tapasztalattal szívesen segítjük ingyenes tanácsadással a tőkét kereső feltalálók, csapatok és projektek siker felé vezető útját.

Projektek rövid leírásával jelentkezni lehet az alábbi e-mail címen, amelyet követően egyéni konzultációs időpontot egyeztetünk az ötletgazdákkal, csapatokkal.

Az e-mail címünk tehát az alábbi:

gabor(pont)halaska(kukac)gmail(pont)com 

Az ötleteket nem kötelező teljes egészében feltárni.

Ettől függetlenül a leveleket teljes diszkrécióval kezeljük!

 

dagobert1

9 thoughts on “TŐKÉT KERES?

 • Juhász Ákos

  Tisztelt Insiderblog!

  Tőkebefektető keresésben szeretnék segítséget kérni. Érdeklődni szeretnék, hogy a rövid összefoglalót, hogy tudom eljuttatni Önökhöz?

  Üdvözlettel,

  Juhász Ákos

  Reply
  • Bucsky

   Kedves Ákos, kérem küldje el a gabor(pont)halaska(kukac)gmail(pont)com címre

   Reply
 • BLaBLa

  Szia Prospero!

  Volt idó, amikor szabadalmi beadványt adtam le a hivatalban, hogy védve legyek. Akik miatt tettem, elhúztak Las Vegas-ba, ott alapítottak egy céget és három év múlva jelentek meg véletlenül, elém pöcköltek egy egy angol nyelvű névkártyát, amin az általam kitalált szöveg /betűszó/ volt látható, mint cégnév és persze az én nevem sehol. A szabadalmi illetékeket egy darabig fizettem, aztán elúntam. Szerintem akkor kell szabadalmi bejelentést tenni, amikor már biztos a piacra való fejlesztés vagy ha sok pénzed van az évente emelkedő fenntartási költségek fizetésére.

  Üdv. BLaBLa

  Reply
 • BLaBLa

  Sziasztok! Úgy látom, itt is csak a süketelés megy, miközben eljátsszátok az innovatív hőst. Az állam meg pénzeli az ál-innovációs irodákat, készül a sok érthetetlen bla-bla, hogy így újítunk meg úgy fejlesztünk, de igazából csak papírhalmok kerülnek ki a kezetek közül. Hát szerintem igen szégyenletes dolgokat műveltek.

  Üdv BlaBla

  Reply
 • Szerintem pedig igenis fontos dolgokat teszünk. Az állam nem tesz csodát, persze. De segíthet, katalizálhat folyamatokat. A 72 milliárdnyi Jeremie pénz nélkül nem lenne ennyi jó projekt, ennyi ígéretes cég itthon. Kicsit optimistább hozzáállás kellene nekünk, nem épp olyan, mint amilyen az írásodból kitűnik.
  Ez a véleményem.

  Reply
 • Rumata

  Az InsiderBlog szerintem is fontos dolgot csinál. És pont azért, mivel Európában – és így hazánkban is – a béka segge alatt van az innovációs és a VC kultúra.

  Amennyire én tudom, a példaképnek vehető amerikai VC-khez képest a magyar Jeremie egy dilettáns csődtömeg.
  Tehát a Jeremie 72 milliárdja kb. annyit használ az innovációnak, mint a halottnak a beöntés.
  Én legalábbis nem nevezném „sikernek” azt, ha néhány, önmagában is életképes startup tulajdonosát a semmiféle kockázatot nem vállaló magyar VC-k uniós támogatással kivásárolják a cégből.
  A Jeremie program tehát értelmetlen és használhatatlan, mivel az innovációs folyamat finanszírozásában az égvilágon semmilyen értelmes célt nem szolgál.


  Az optimista hozzáállás viszont vállalkozói oldalról valóban elengedhetetlen, mivel élethalál harcot folytatni csak optimista attitűddel lehet.
  De önmagában az optimizmus kevés.

  Folyamatos párbeszédre van szükség, és olyan építő javaslatokra, ami segít a hazai VC-knek abban, hogy a jelenlegi elképesztő béna hozzáállásukon egy kicsit javítsanak.

  Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy nemhogy az amerikai VC-k, hanem még a kínai párttitkárok is toronymagasan jobbak annál, mint amit a hazai VC-k a startupok finanszírozásában produkálnak.

  Reply
 • alex

  Azt hiszem valami fogalom zavar van a téma körül. Nekem az a véleményem, hogy a „kockázati tőke” nem igazán vállal kockázatot.

  A lánglelkű zseni előáll a nagy ötlettel. A tőke pedig azt mondja, hogy „adok, de lássuk, mi van Neked…”

  Ha megmutatod, és tényleg jó az ötlet, lenyúlják, ha nem mutatod meg, hogy ne nyúlhassák le, nem adnak pénzt. Lehet, hogy igaza van mindkét félnek, de a kukac valahol itt lehet.

  Kissé humorosan kezelve a gondolatot, elmondom, hogy véleményem szerint van egy másik alapvető gond is, a ” kutatás-fejlesztés ” értelmezése körül. Jön valaki azzal, hogy van egy remek kutatási témája. A kör négyszögesítése. Erre mit mond a tőke? ” Mutasd meg. „……Mit mutasson?

  Csak kutatni, fejleszteni akar, így a kész műszaki megoldással még nem szolgálhat, de erre a tőke nem mozdul….Kivel, mivel lehet a baj?

  Az igazi kockázatot vállalja e valaki…?

  Reply
 • Rumata

  Kedves Alex,

  indulj ki abból, hogy aki nem a saját pénzéről dönt, az biztos hogy nem fog kockáztatni.

  Tehát a VC már a nevében is egy hatalmas hazugság, mivel senki sem hiszi el, hogy a VC a szimpla cégfelvásárlásokon túl hajlandó lenne bármiféle kockázatot vállalni.

  Innentől kezdve pedig már nincs is miről beszélni.

  Az innovációs kockázatvállalás uniós és állami támogatása tehát csak úgy működne, ha nem a kockázati befektetést, hanem csupán a sikeres innovációkat támogatnák – utólag.

  Ha egy innovációba való kockázati befektetés siker esetén tisztes nyereséget hozna, akkor a magánbefektetők szívenes vállalnák a kockázatot, az uniós és állami támogatást pedig kizárólag csak a sikeres projektek kapnák.

  Jelenleg viszont a közpénzből fizetett támogatások nem az eredményt, hanem a puszta próbálkozást jutalmazzák.

  Ez pedig hülyeség, mivel a támogatásokról döntő papírkukac ugyanúgy kerüli a döntési kockázatot, mint a befektetési alapok alkalmazottai.

  Tehát az innovációs próbálkozások támogatása nemcska hogy nem fog eljutni az igazi újdonságok támogatásához, hanem még a támogatott projekteket is megfojtja a tételes elszámolásból adódó túlzott adminisztrációval.

  Ha csak a kitűzött cél elérését támogatnák, akkor bármilyen extrém ötlet is támogatást kaphatna, és mivel előre rögzített sikerdíjat fizetnének, nem volna szükség a költségek tételes elszámolására.

  Egy sikerdíj jellegű támogatási rendszer esetén a magánbefektetőknek megérné a pénzüket kockáztatni, mivel siker esetén a sikerdíjként fizetett uniós vagy állami támogatásból piaci nyereséggel megfejelve kaphatnák vissza a pénzüket.

  Na, hát ezt kéne a politikusoknak megérteniük.

  Reply
 • rigó

  Mindent megbeszélünk megtárgyalunk előadásokat tartunk csak épen dolgozni nem akar senki.Nagy szavak ínováció már ha meghallom rosszul vagyok.Mindenki bent ül a kis irodájába játszik a gépén oszt jól elvan.Én meg itt vagyok két jó ötlettel amit képtelen vagyok megvalósítani mert mindenűt csak szép szavak és mindenki azt nézi hogy nem lehet megvalósítani.Ne hogy már neki keljen dolgozni az én ötletemen.Itt tartunk ez Magyarország elkel hagynom az országot.Hol vannak azok az üzleti angyalok egyet se találni belőlük,talán a pokolba.Sziasztok.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük