Hazai pálya

Díjeső a magyar high-tech vállalatnak

A 26 éves 77Elektronika garázscégként indult, ma már 10 milliárdos bevételű orvosi diagnosztikai cég.
Az Önálló Magyar Iparért különdíjat és Üzleti Etikai Díjat nyert a 77 Elektronika Kft.

Kiemelkedően sikeres exporttevékenysége elismeréseként az Önálló Magyar Iparért Különdíjat nyerte el az Év Exportőre pályázaton a száz százalékban hazai tulajdonú high-tech vállalkozás, a 77 Elektronika Kft. A sikeres üzleti tevékenység mellett a cég társadalmi felelősségvállalását és üzleti magatartását is példaértékűnek ítélték a november 21-én átadott Üzleti Etikai Díjjal.
Egy hét alatt két jelentős díjat is elnyert az orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő és gyártó 77 Elektronika Kft. Az Év Exportőre Díjat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal hirdette meg olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, és külgazdasági modelljeik példaként szolgálhatnak más hazai vállalkozások számára. A magyar high-tech vállalatot a HITA a világszínvonalú, saját fejlesztésű orvostechnikai eszközeinek fejlesztéséért és sikeres exporttevékenységéért „Az Önálló Magyar Iparért” különdíjban részesítette.

LabUmat vizeletvizsgáló automata

A vállalat hat mérnökkel indult 1986-ban, és saját erőből növekedett folyamatosan, évi bevételének 7-9 százalékát k+f-re költve, mindig újabb termékeket fejlesztve. Az elmúlt negyed században 7,5 milliárd forintot fordítottak összesen k+f-re. Ma már mind az öt kontinensre, összesen 92 országba exportálja orvosi eszközeit. Fő piacai az Európai Unió, Törökország, Oroszország, Kína és Dél-Amerika, de idén már Ausztráliában is értek el sikereket. A külföldi eladásoknak köszönhetően a 2010-ben Magyar Termék Nagydíjat és a Leginnovatívabb Termék Díját is elnyerő vizeletlaboratórium-rendszer bizonyult a cég legsikeresebb saját fejlesztésű eszközének.
„A siker kulcsát főként abban látom, hogy fejlesztés-orientált családi vállalkozásként az elmúlt több mint huszonöt évben mindig az innovációt és az állandó, megbízható minőséget tartottuk fő alapelveinknek. Évről évre az árbevételünk 8-9 százalékát forgatjuk vissza a fejlesztéseinkbe, így a világszínvonalú termékeinknek köszönhetően a külföldi piacokon is sikeresek vagyunk, forgalmunk 60 százaléka az exportból származik” – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.
A sikeres üzleti tevékenység mellett 2012. november 21-én a cég társadalmi felelősségvállalását és üzleti magatartását is példaértékűnek ítélték a „Magyar Fenntarthatósági Csúcs” konferencián átadott Üzleti Etikai Díjjal.

A 77 ELEKTRONIKA KFT.
A budapesti székhelyű, 100 százalékban hazai tulajdonban lévő, több mint 10 milliárd forint árbevételű családi cég főtevékenysége orvosdiagnosztikai eszközök fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A válságban is növekedést felmutatni képes, 220 főt foglalkoztató cég saját fejlesztésű vércukorszint-mérőjét és vizeletelemzőjét az öt kontinens 92 országában használják. A többek között Magyar Termék Nagydíjjal és a Leginnovatívabb Termék Díjával is kitüntetett vállalkozás sikerének egyik kulcsa az innováció. A fair üzleti kapcsolatok mellett kiálló cég dolgozóinak 80 százaléka törzsgárdatag. Az egymásrautaltságot felelősségteljesen értelmezi, üzleti érdekein túlmutatóan képviseli a betegek érdekeit, egyben a művészet, a zene, az oktatás és a gyerekek pártfogója.

Megosztás