BlogzineEsemények, rendezvények

Aeromobil – a repülő Autó

Sokszor és sokan mondták, hogy bizony már megvan és kész van, de nem igazán éreztem, hogy a kettőt jól kombinálódna. Az egyik vagy nagyon “repülős” volt vagy nagyon “autós”. A most bemutatott Aeromobilra azonban ránézésre azt tudtam volna mondani, hogy ezzel szívesen utazgatnék ha csak a sportautó kinézetű földi üzemmódban működik akkor is.

2014-10-29 09.08.14

A hat méter hosszú acél és karbon szálas testre olyan formatervezett borítás került, ami bármilyen luxusautó megmérettetésen megállja a helyét. 875 km távolságot tud megtenni 200 Km/órás sebességgel.

Egyébként nem a repülő autó az újdonság benne, hogy mindez itt a szomszédos Pozsonyban született Juraj Vaculik és Stefan Klein munkásságából, akik ténylegesen a nagypapa garázsában kezdték el megvalósítani az álmukat.
Persze azért ne feledjük, hogy garázs és garázs között is van különbség, mert itthon a hegytetőn a szomszédom is új légpárnás hajót épített a garázsban, mindaddig amíg a bank el nem vitte a házát.

2014-10-29 09.06.19

Egyszóval legyen amerikai, cseh vagy magyar garázs bármilyen álom megvalósítható ha megvan a nyugodt tervezéshez szükséges angyal befektetői tőke és a hozzávaló befektetői tudás, mert ez még sajnos itthon ritka mint a működő repülő autó.

Megosztás