Blogzine

Az NNG nyerte el a XXI. Magyar Innovációs Nagydíjat

A navigációs szoftvereiről ismert, nemzetközileg is sikeres NNG Kft. nyerte el idén a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíját. Az elismerést a vállalat autógyártók számára kifejlesztett iGO Automotive megoldása kapta, mely lehetőséget kínál az autóipar szereplői számára arra, hogy ne csak a csúcs-, hanem az alacsony kategóriás járműveikbe is jó minőségű, gyárilag beépített navigációs alkalmazások kerüljenek. A vállalat meghttps://insiderblog.hu/wp-admin/post-new.phpoldásai iránti keresletet mutatja, hogy napjaink tíz vezető autómárkájából hét készülékén az NNG fejlesztése fut. Az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat, a jövő innovátorai iránti elkötelezettségét kifejezendő, az NNG a BME Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontjának ajánlotta fel.

Sikerünk titka a folyamatos fejlesztésekben, illetve a navigációs piacon az árképzés és a technológia tekintetében kategóriateremtő megoldásainkban rejlik. Célunk, hogy innovációink révén az NNG legyen a legjobb navigációs szolgáltatásokat biztosító vállalat a világon. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Magyarországon rendelkezésünkre áll a célunk megvalósításához szükséges tudás. Hiszem, hogy az NNG sikerét a hazai oktatási intézmények és az ott tanuló tehetségek is meghatározzák, ezért felajánljuk az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat a BME-nek, hogy azzal a hallgatókat és az ifjú kutatókat innovációs projektjeik megvalósításában támogathassa az egyetem” – mondta el Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója.      

A díjazott megoldás, az iGO Automotive három alapvető értéket egyesít magában: az NNG vezeték nélküli technológiai piacon szerzett tapasztalatának köszönhetően a mobilmegoldások sebességét, a vállalat PND-piaci tapasztalatából fakadóan a szektorra jellemző rugalmasságot, valamint e két tulajdonságnak az autós navigációkra jellemző megbízható, és hosszú távra tervezett kivitelezését. A vállalat kompakt navigációs megoldása, mely az évek során folyamatosan fejlesztett iGO szoftvermotorra épül, lehetőséget biztosít arra, hogy költségkímélő hardveren is kiemelkedő minőségú navigáció fusson, ami megfelel az autóiparban támasztott magas elvárásoknak.

Az NNG 2004-es megalakulását követően számos áttörést jelentő technológiai megoldást vezetett be a piacra: a  díjnyertes iGO My Way szoftvermotort, az első, valósághű 3D térképszoftvert, az egyedülálló térképtömörítési technológiát, valamint az iparág legmodulárisabb és legrugalmasabb navigációs motorját. A vállalat kevesebb, mint tíz év alatt  – felhasználva a PND iparágban gyűjtött tapasztalatát, illetve nemzetközi jelenlétét – belépett az autóiparba, ahol jelenleg az iparág egyik vezető beszállítója.

Megosztás