Blogzine

Városi kincsvadászat okostelefonon

Dublinban fejleszthetik rendszerüket  a fiatal magyar vállalkozók

Újabb magyar csapat, ez alkalommal a Sighter kapott lehetőséget, hogy külföldön bizonyítson. A csapat a Propeller Venture Accelerator programjában vesz részt, amire 140 jelentkező közül választották ki őket.

A városi kincsvadász alkalmazás készítői felvételt nyertek a Dublin Városi Egyetem és a neves Ryan család (igen, a Ryanair tulajdonosairól van szó) által létrehozott Propeller nevű üzletfejlesztő programba. A Sighter először a múlt év végén tűnt fel, amikor bekerültek a Startup Sauna budapesti rendezvényére.

sighter2Propeller Venture Accelerator-t 2010-ben alapították 1 millió euró alaptőkével, azzal a céllal, hogy kifejezetten korai szakaszban lévő technológiai vállalkozásokba fektessen be. Fókuszában a szoftver alapú megoldások, a web, az informatika és a környezetbarát technológiák állnak.

A Propeller immár harmadik alkalommal indul, amelyre 140 jelentkető közül választották ki azt a hét csapatot, akik a program keretében többek közt 30,000 euró befektetéshez és három plusz egy hónapon keresztül ingyenes irodahasználathoz jutnak. A csapatokat a program nyolcvan fős mentor-hálózatának tagjai is segítik. A három hónapos program egy demó nappal zárul, ahol nemzetközi befektetők előtt mutatkozhatnak majd be a projektek.

A csapat március elején költözött Dublinba, a pezsgő ír startup ökoszisztéma pedig motiválóan hat rájuk.

A Sighter alkalmazás letölthető az iPhone készülékekre az AppStore boltból. További információk a Sighter honlapjánTwitter-en és a csapat Facebook oldalán.

 

Megosztás

One thought on “Városi kincsvadászat okostelefonon

Comments are closed.