Blogzine

A Tresorit elindult a Webit-en

A hazai fejlesztésű Dropbox vetélytárs több száz jelentkezővel versenyez a közönség-szavazatokért a hatalmas isztambuli konferencia előkészítő kampányában.

A Tresorit igen jól teljesített ebben az évben, hiszen nem csak hogy kiváló hazai bevezetéssel büszkélkedhet, hanem nemzetközi szinten is igen jól teljesített eddig a szolgáltatása.

A felhasználószám növekedését természetesen az is indokolja, hogy az elmúlt időszakban számos amerikai felhőszolgáltatóban megrendült a felhasználók bizalma, a Edward Snowden által kirobbantott NSA megfigyelési botrány miatt.

A Tresorit ugyan a felhőben tárolja a felhasználók adatait, de egy olyan algoritmussal kódolják azokat, amelyet maguk sem képesek feltörni. A felhasználók biztonságát szolgálja az is, hogy még az elveszett jelszavakat sem tudják visszaállítani, hiszen akkor nem lenne eléggé biztonságos a rendszer, ha néhányan, rendszergazdák vagy más funkcióban láthatnák a felhasználók ilyen jellegű érzékeny adatait.

tresorit

A Tresorit őszi kampányának a rész a Webiten való megjelenés, így bizakodva várják a lelkes magyar startupperektől a támogató voksokat az alábbi linken.

A Tresorit fejlesztői új platformokra is hamarosan elérhetővé teszik a biztonsági adattároló szolgáltatását és azt remélik, hogy sikerül az amerikai adatvédelemben csalódott felhasználók egy részét megszerezni.

 

Megosztás