BlogzineHazai pálya

238 millió a NIH-nek

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) 238 milliós fejlesztést valósít meg Uniós támogatásból a hatékony ügykezelésének megteremtése és szolgáltatásainak bővítése céljából.

A NIH az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében megvalósuló „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” című pályázaton elnyert 238 millió forintos támogatásból megújítja belső folyamatait, egyszerűsíti ügymenetét, és bővíti a Hivatal által nyújtott szolgáltatások körét.

A NIH a kutatás-fejlesztés és az innováció területén olyan államigazgatási együttműködési struktúrákat, kooperációs hálózatokat és innovációs elemző, szolgáltató kapacitásokat épít ki és működtet, amelyek Magyarország és az EU gazdaságstratégiai céljainak megvalósítása érdekében elősegítik a nemzeti innovációs rendszer szereplőinek munkáját és a hazai, illetve nemzetközi együttműködések kialakítását.

Az elnyert támogatásból a NIH informatikai eszközparkja megújul. A fejlesztésekkel bevezetésre kerülő elektronikus dokumentumkezelés, mely célul tűzi ki a papírmentes ügymenetet, „best practice”-ként szolgálhat a többi közigazgatási szerv számára mindamellett, hogy a NIH képes lesz csatlakozni a Magyar Államkincstár által üzemeltetett intézményi könyvelési modulhoz is.

Az EKOP projekt keretében – a NIH által már korábban kifejlesztett és működtetett Kaleidoszkóp (www.kaleidoszkop.nih.gov.hu) információs rendszer – további szolgáltatásokkal bővül majd. A rendszer belső működésének hatékonyabbá tétele mellett a már meglévő K+F projekt, kutatási infrastruktúra, KFI szolgáltató és vállalati KFI regiszter adatbázisok további adatforrásokkal egészülnek ki. Sor kerül szabadalmi, iparjogvédelmi adatok importálására, az adatbetöltő felületek fejlesztésére, az ügyfélkezelési folyamat modernizálására, valamint a jelenleg párhuzamosan működtetett Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter (NEKIFUT) teljes körű integrálására.

A projekt megvalósításával a Hivatal jelentős lépést tesz a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program célkitűzésének – a hatékony nemzeti közigazgatás felállítása – elérése felé.

A Nemzeti Innovációs Hivatalról és a fejlesztésekről bővebb információ: www.nih.gov.hu

Megosztás