90 millió a “ker-vendéglátós” XOFT-nak

Magyar fejlesztésű, kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató rendszerbe fektet az SZTA 90 millió forint értékű kockázati tőkét. Cél a Minibizz kiskereskedelmi- és vendéglátó-ipari egységeket támogató rendszer bevezetése és elterjesztése.

 90 millió forint értékű kockázati tőkét fektet a Széchenyi Tőkealap az elsősorban kiskereskedelmi- és vendéglátó egységeket támogató szoftvereket fejlesztő XOFT Kft.-be. A pécsi vállalat jelenleg három termékével van jelen a piacon, legújabb fejlesztésével pedig egy még szélesebb körben használható, korszerű ügyviteli rendszert kíván elterjeszteni a kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egységek körében.

Az XOFT szoftverfejlesztő cég legújabb termékének piacra viteléhez biztosít kockázati tőkét a Széchenyi Tőkealap. A 90 millió forint értékű tőkét a 2004-es alapítású pécsi vállalat a Minibizz kiskereskedelmi- és vendéglátó-ipari egységeket támogató rendszer bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja.

A társaság több mint 12 éves iparági, illetve több mint 5 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkező alapítói már több sikeres szoftvert is fejlesztettek, amelyeket folyamatosan bővülő ügyfélkörük az ország számos pontján alkalmaz.

xoft2

A Minibizz egy felhőalapú, platformfüggetlen alkalmazás, amelynek segítségével az üzlettulajdonosok nyomon követhetik az üzletmenetet, fogyasztói hűségprogramokat bonyolíthatnak le és növelhetik a forgalmat. Mivel a rendszer a felhőben működik, nincs nagy hardverigénye, az üzletvezető azonnal, bármilyen okos eszközön keresztül információt tud szerezni a működésről. A szoftver minden olyan üzlet számára hasznos megoldást jelent, amelyben pénztárgép üzemel. A fejlesztők célja, hogy az alkalmazás számos ügyviteli feladatot kényelmesebbé, gyorsabbá és átláthatóbbá tegyen. A termék funkciói közé tartozik többek között a készletnyilvántartás, különböző online rendszereken (PayPal, OTPay, Barion) keresztüli pénzkezelés, hűségprogramok levezénylése, számlázás, jelentéskészítés vagy a vevők direkt megkeresése.

xoft1

„A szabályozásnak köszönhetően a pénztárgépek piacán 2015 második felében élénkülés várható, ami csaknem 70 ezer új pénztárgép üzembe helyezését jelenti, gyakorlatilag 40 százalékkal növelve a Xoft potenciális ügyfeleinek körét. A kötelező pénztárgéphasználat kiterjed az árérzékenyebb kisboltokra is, amelyek működését és ügyviteli folyamatait egy jól integrált kereskedelmi szoftver nagymértékben tudja egyszerűsíteni és képes költséghatékonyabbá tenni. Így amellett, hogy a vállalat új megoldásokat tud nyújtani a kiterjedt kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari piac pénztárgépeket régebb óta használó szereplői számára, az új vevők felé való nyitás is komoly növekedési potenciált jelent számára” – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .